kicek87 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 witam mam taki problem a mianowicie leciał olej tak jak by z pod miski wiec wymieniłem uszczelke wszystko ładnie pieknie a tu zonk po przejechaniu 50 km znowu kapie w tym samym miejscu, moze gdzies wyzej ucieka oliwa ??podobno miska składa sie z 2 czesci gornej i dolnej wiecie moze czy jest duzo rozkrecania przy tym pozdrawiam i czekam na podpowiedzi
darek995 Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 a czujnik ciśnienia oleju patrzyłes ?
marewel Opublikowano 24 Listopada 2012 Opublikowano 24 Listopada 2012 Wymień uszczelki pod napinaczami łańcuszków rozrządu wtedy szukaj dalej.
kicek87 Opublikowano 24 Listopada 2012 Autor Opublikowano 24 Listopada 2012 nic nie patrzyłem tylko z miska działałem olej po 50 km po wymianie uszczelki silnik i zawieszewnie u dołu było całe mkre
kicker Opublikowano 26 Listopada 2012 Opublikowano 26 Listopada 2012 Po co na oślep wymieniać uszczelki. Jak masz upaćkaną miskę to popatrz w górę, gdzieś musi być granica sucho/mokro, wyczyść silnik, jeździj tydzień po czym zobacz skąd cieknie. W 2.8 cieknie z pod napinaczy łańcucha oraz z pod pokrywy zaworów.
kicek87 Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Opublikowano 26 Listopada 2012 dzieki w tyg sie za to zabiore z pod pokryw zaworow napewno nie bo tam juz zagladałem a jak silnik wyczysciłem po zmianie uszczelki pod miska po ok 50 km był zalany jak wczesnie
Rekomendowane odpowiedzi