Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wywalony kat, egr .. co dalej? tuning ;d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam 1.9 90km ahu;)

wywalilem katalizator zaslepilem rurkę egr z dwóch stron , co dalej moge modzic w silniku?

na wiosne planuje wtryski z afn i komp 16 bit od kostrza , a czy oprocz tego cos jeszcze moge kombinowac w garazu?:)

Opublikowano

jak już wtryski wrzucisz,większe turbo,fmic,pogadaj z Kostrzem on coś o tym wie,zresztą już na takim setupie da się jeździć w miarę

Opublikowano

Ja kompa nie zmieniałem ,założyłem wtryski od AFN (96Hp,220Nm) , pużniej strojenie i wyszło 117Hp i 280Nm , dodam jeszcze tylko ze słaby wynik bo pompa wtryskowa słaba już.

Opublikowano

Witam

Tez mam AHU i jak po wywaleniu kata jakis efekt po za slyszalna turbinka w tlumikach? a zaslepiony egr dal cos ?

ja planuje kata wywalic bo mam juz najechane280tys po za tym wydech mi niemilosiernie halasuje i wibruje w granicach1800 obrotow

tylko nie wiem jak to zrobic jeszcze,jakies sugestie?

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

kolego po wywaleniu kata różnicy duzej nie widzialem moze troche z dolu lepiej idzie ale to nie wielka róznica za to po zaslepieniu egra duzo dalo ze silnik ladne sie kreci szybciej :)

Opublikowano

Ja u siebie wybiłem środek a puszka została jak w orginale ,różnicy jakiejś wielkiej nie odczułem oprucz gwizdu turbiny. Po zaślepieniu EGR różnica nie odczuwalna w moim przypadku.. w jakim stanie jest złącze elastyczne u ciebie ,pewnie do wymiany .

Opublikowano
witam

mam 1.9 90km ahu;)

wywalilem katalizator zaslepilem rurkę egr z dwóch stron , co dalej moge modzic w silniku?

na wiosne planuje wtryski z afn i komp 16 bit od kostrza , a czy oprocz tego cos jeszcze moge kombinowac w garazu?:)

Odpuść sobie wymianę ECU jeśli masz AHU to masz na 100% 16 bit-owca, wtryski z AFN to też nie jest dobry pomysł bo będą na 100% po mega dużym przelocie.

Jeśli chcesz zmodzić z sensem i trochę pojeździć tym autem to zainwestuj we wtryski 0.216 zmień kolektor dolotowy na AWX.

Do tego jakiś sensowny programik i 125-130 km i 300 nm powinno być.

Opublikowano

dużo też dają magnetyzery :wink: