Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGC ] 2.0 TDI Srebrny avant z czarnym dachem + BIAŁE 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka,

kupiłem dziś nową (w sensie - kolejną) Audi :) tym razem A4 B8 z 2008 ale zaczęła jeździć od 2009. Model z polskiego salonu 2.0 TDI, 120KM.

Wzięta od znajomego, który jeździł nią firmowo - stąd mam dość spory przebieg oraz nie przelewa się jeśli chodzi o wyposażenie. Nie zdążyłem wszystkiego sprawdzić więc wyposażenie wypiszę na tyle ile pamiętam a jutro ew. wyedytuje oraz dodam zdjecia bo zapomniałem zrobić chociaż jedno.

Wyposażenie:

- Parktronic tył

- Roleta tył - manualna ( czy to standard ? )

- Xenon z ledami

- Klimatronic 3 strefowy

- Komputer MMI basic ( kolorowy na konsoli ale bez zmieniarki, oraz bez navi - poprawnie nazwałem ? da się do tego dodać navi albo chociaż zrobić jakiś update ? )

- Kołpaki ;d

Plany:

- 18-19" (moim ukochanym modelem alu jest z RS6 z A6 C5 i w coś podobnego będę celował, czyli grube ramiona, albo albo Keskin'y KT5, które kiedyś planowałem do mojej poprzedniej Audi)

- oklejenie samochodu ( biały mat/połysk + dach czarny mat/połysk/carbon); na początku sam dach na czarno/carbon oraz na przednim zderzaku element idący pod grillem, pomiędzy obramówkami od halogenów ( ma to na celu upodobnienie do sline, bo jeśli się nie myle tam on jest mniej widoczny niż reszta)

- Minimalna gleba, jeździłem 3,5 roku na bardzo twardym gwincie, więc teraz ew. troche w dół, żeby nie wyglądał jak kangur

- Tylne światła... chciałbym im pomóc ale nie wiem jeszcze jak ;P

- Moc + ( ponoć to te same silniki co 140, wystarczy zmienić mapowanie, chętnie coś podkręce bo silniczek dość słaby)

- *prawdopodobnie* Tylny dyfuzor na 2 rury ( naprawde ładniej to wygląda... obawiam się tylko, że sam sobie z przeróbką rur nie poradze... co znaczy koszty...)

pozdrawiam, jutro fotki + edit ;)

EDIT #1:

Chciałem dodać najpierw temat w dziale Newbie (nigdy się nie przywitałem). Niestety nie mogę. Podejrzewam, że to z powodu założenia konta w 2010 roku i posiadaniu postów w jednym z tematów (swojej a6).

Opublikowano

noo dobrze ze ktos dolaczyl bedziemy razem tworzyc rezac oklejac i psuc

szeroksci

ps. mi takze chodzi po glowie oklejenie powoli zaczynam sie zbrioc i przygotowywac lakier na przyjecie kamuflarzu :-D

Opublikowano
  • Autor

Dziś cały dzień byłem w trasie, autko brudne więc nawet nie robiłem zdjęć z zewnątrz, zreszt na kołpakach jest średnio - jak wymyje to zrobie :P\

Na dniach wymiana klocków. Dziś wrzuciłem gumowe dywaniki, jutro wpada gumowa "podłoga" bagażnika.

Zdjąłem znaczki z tylnej klapy. Zostały tylko 4 koła ;)

Wymieniłem podświetlenie tablicy rejestracyjnej z zółtego na białe.

Odkryłem dziś slot kart SD - świetna sprawa.

Wrzuce przynajmniej fotę ze środka:

20121129_124152.jpg

<br /><br />

20121129_122352.jpg

<br /><br />

EDIT:

Orientowałem się co do kosztów oklejenia.

Wrocław:

Sam dach 450zł netto

Całość biała 2,5 tys albo 3 tys w zależności od marki folii (nie wiem czy netto czy brutto -,- ) - operacja trwa zwykle ok. 3 dni, trwałość foli określana przez producenta 6-8 lat.

Opublikowano
  • Autor

@Up

Przytarta przytartka. Kierownica troche też, oraz rączka od tylnej rolety. Jak mówiłem wóz pofirmowy, nie da się ukryć! 190 tys +

Nie wiem czy przy takim przebiegu powinien wyglądać lepiej czy gorzej. Troszkę szkoda, że jasny środek :) ale wyboru jak w salonie nie miałem :P

@Down

Tak też się zrobi :) wszystko z czasem, chciałbym gałke całą skórzaną, bez cyferek, natomiast nie wiem na ile jest skomplikowana wymiana...

Opublikowano
  • Autor

W przyszły poniedziałek (tj. za tydzień) jestem umówiony na oklejanie dachu. Myślę, że okleje na czarny carbon - z daleka wygląda jak czarny mat, a w słoneczne dni ponoć jak połysk, a z bliska widać strukturę. Po zimie reszta na biały połysk (chyba... jakoś nie moge się zdecydować, bo coraz więcej białych aut...)

I tutaj prosze poradźcie - w pierwszym poście mówiłem o oklejeniu linii zderzaka pomiędzy halogenami na "wzór" sline - co o tym myślicie? Wrzucam fote zrobioną na szybko wczoraj dla porównania. Co myślicie o demontażu relingów w celu "usportowienia" sylwetki? Może jeszcze jakieś elementy na czarno ? Lusterka ?

20121201_190637.jpg

d_czarny.jpg

20121201_190532.jpg

dol_czarny_bok20121201_190532.jpg

P.S. odkryłem bluetooth i czujnik deszczu w aucie ;P

Opublikowano

ja w poprzedniej a4b6 mialem usuniete relingi co optyczenie obnizylo auto ktore i tak juz siedzialo na niezlej glebie

co do oklejania tez sie zastanawiam i to na biel, oklepane??? ale b8 w bieli robi robote!!!

Opublikowano
  • Autor

W zasadzie b8 zdecydowanie nie oklepane, u mnie w mieście dość mało tych modeli, a żadnego białego. Natomiast ogólnie dość popularne zrobiło się "posiadanie" białego auta. Hmm no to chyba relingi zdjeme - nie planuje z nich korzystać. Co do tego dolnego elementu - to będzie dobry pomysł ?

Opublikowano

jelsi chodzi o dolny element to w wersji sline jest w innym kolorze i nie jest zespolony razem ze zderzakiem

Opublikowano
  • Autor

Huh, kopalnia nfo, zdjęć & pomysłów. Dzięki, bardzo się przyda.

Już dzięki temu wiem, że tylnego dyfuzora nie zrobie w połysku. Co do dachu i lusterek ciągle nie moge zdecydować :( carbon / połysk / mat.

Trzymajcie kciuki żeby wyszło dobrze :P w następny poniedziałek update po oklejaniu dachu, lusterek & przedniej dolnej "listwy"

Opublikowano

za nic nie moge zrozumiec jak robia lusterka folia w audi, no chyba ze z dwoch kawalkow posklejaja jak tapete:-P

Opublikowano
Witka,

kupiłem dziś nową (w sensie - kolejną) Audi :) tym razem A4 B8 z 2008 ale zaczęła jeździć od 2009. Model z polskiego salonu 2.0 TDI, 120KM.

Wzięta od znajomego, który jeździł nią firmowo - stąd mam dość spory przebieg oraz nie przelewa się jeśli chodzi o wyposażenie. Nie zdążyłem wszystkiego sprawdzić więc wyposażenie wypiszę na tyle ile pamiętam a jutro ew. wyedytuje oraz dodam zdjecia bo zapomniałem zrobić chociaż jedno.

Wyposażenie:

- Parktronic tył

- Roleta tył - manualna ( czy to standard ? )

- Xenon z ledami

- Klimatronic 3 strefowy

- Komputer MMI basic ( kolorowy na konsoli ale bez zmieniarki, oraz bez navi - poprawnie nazwałem ? da się do tego dodać navi albo chociaż zrobić jakiś update ? )

- Kołpaki ;d

Plany:

- 18-19" (moim ukochanym modelem alu jest z RS6 z A6 C5 i w coś podobnego będę celował, czyli grube ramiona, albo albo Keskin'y KT5, które kiedyś planowałem do mojej poprzedniej Audi)

- oklejenie samochodu ( biały mat/połysk + dach czarny mat/połysk/carbon); na początku sam dach na czarno/carbon oraz na przednim zderzaku element idący pod grillem, pomiędzy obramówkami od halogenów ( ma to na celu upodobnienie do sline, bo jeśli się nie myle tam on jest mniej widoczny niż reszta)

- Minimalna gleba, jeździłem 3,5 roku na bardzo twardym gwincie, więc teraz ew. troche w dół, żeby nie wyglądał jak kangur

- Tylne światła... chciałbym im pomóc ale nie wiem jeszcze jak ;P

- Moc + ( ponoć to te same silniki co 140, wystarczy zmienić mapowanie, chętnie coś podkręce bo silniczek dość słaby)

- *prawdopodobnie* Tylny dyfuzor na 2 rury ( naprawde ładniej to wygląda... obawiam się tylko, że sam sobie z przeróbką rur nie poradze... co znaczy koszty...)

pozdrawiam, jutro fotki + edit ;)

EDIT #1:

Chciałem dodać najpierw temat w dziale Newbie (nigdy się nie przywitałem). Niestety nie mogę. Podejrzewam, że to z powodu założenia konta w 2010 roku i posiadaniu postów w jednym z tematów (swojej a6).

Jeśli chcesz zmienić kolorek po przez aplikacje to pisz zajmuje sie tym i w planach otwarcie firmy.

Opublikowano
  • Autor

Jak mówiłem update po oklejeniu dachu & lusterek:

20121210_131631.jpg

20121210_141537.jpg

Na dolny element przedniego zderzaka, o którym wcześniej pisałem - niestety zabrakło czasu.

Następny etap - ciemna szyba, bo niestety bez niej czarny dach nie daje takiego efektu, ale i tak już mi się bardziej mój wóz podoba :P

Opublikowano

Może na żywo lepiej bo na fotach średniawka :decayed:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć :) tak jak pisałem minęło kilka m-cy i dopiero zaczynam coś działać przy wozie, miałem fotki zamieścić za kilka dni bo felgi wlatują, ale niestety uprzedziła mnie dziś mała kolizja ;/ jakiś dziad mnie zachaczył na skrzyżowaniu :

20130510_134439.jpg

Na szczęście nie z mojej winy :) Na zdjęciu nie ma chromowej ramki grill'a bo została zdjęta (koszmarna zabawa :D) do lakierowania na czarno. No ale chyba się już nie przyda, bo muszę zmienić zderzak, więc poszukam już s-line w przyszłym tygodniu :)

Doszły:

- Przyciemnione szyby

- Alufelgi 19" w drodze :) będą kurierem jutro, bądź w poniedziałek

- Dolna listewka przedniego zderzaka oklejona na czarno

Następnie:

- Gleba (nie wiem ile)

- zderzak s-line przód

- Listwy s-line bok

"Xenon look" żarówki w halogenach ( na żywo wyglądają naprawdę ładnie biało ):

20130408_203517.jpg

Oklejona dolna listwa zderzaka (no ale zderzak do wymiany...):

IMG_20130510_214819.jpg

Gdzieś dostałem kawałek folii carbon i okleiłem kluczyk z ciekawości, oto jak wyglądał:

20130423_232933.jpg

20130423_233224.jpg

Zdjąłem, bo nie mieścił się do "stacyjki" :)

Update jak dotrą felgi :)

Pozdrawiam

---------- Post dopisany 14-05-2013 at 20:14 ---------- Poprzedni post napisany 10-05-2013 at 22:27 ----------

UPDATE

Alufelgi 19" z oponą 235/35/19 - niestety wygląda jak allroad bez gleby :D będę obniżał w przyszłym tygodniu, zastanawiam się tylko o ile...

Następnie prawdopodobnie zderzak i listwy s-line.

20130514_190943.jpg

20130514_174648.jpg

20130514_175502.jpg

20130514_184138.jpg

20130514_175441.jpg

(nie mogłem skasować poprzedniego postu aby założyć nowy)

Opublikowano

obniżaj.. koza większa niż u mnie :decayed: