Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAGC ] 2.0 TDI Srebrny avant z czarnym dachem + BIAŁE 19"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Bez dwóch zdań - oczywiście pójdzie. Zastanawiam się tylko o ile żeby nie było za mało bądź nie przesadzić... Może coś podpowiecie Panowie :) ?

Opublikowano

felgi nie pasują :facepalm:

Opublikowano

Wiem, że koła i modzenie auta to sprawa indywidualna, dlatego napiszę od siebie że felgi pasują "jak ku..ie majtki":kox: Kurna - tyle jest fajnych ori kółek do B8, szkoda, że nie poszedłeś tą drogą:wink:

Opublikowano
  • Autor
Wiem, że koła i modzenie auta to sprawa indywidualna, dlatego napiszę od siebie że felgi pasują "jak ku..ie majtki":kox: Kurna - tyle jest fajnych ori kółek do B8, szkoda, że nie poszedłeś tą drogą:wink:

Cz%ść,

Myślałem o ori, naprawdę! Ale z moimi felgami to w ogóle długa historia...

Od przeszło 2m-cy szukałem. Jedne 19" już nawet kupiłem (szprychowe - używane) ale szybko je zwróciłem po sprawdzeniu... szkoda gadać, na szczęście zwrot bez problemów.

Bazowo szukałem rs6 ori 19" - chyba najpopularniejsza felga u nas na forum do b8 - wygląd rewela nie ma co ukrywać, sam sobie zadawałem pytanie czy cokolwiek innego wogóle może pasować... Nawet miałem okazję je kupić w sensownej cenie, niestety wyskoczyły inne wydatki...

Na szczęście (bądź nie :) ) na niemieckim forum kilkanaście stron zdjęć przekonało mnie, że nie trzeba się trzymać standardów.

W międzyczasie cały czas szukałem Tomason'ów TN4 - moim zdaniem są kozackie, i również tu by pasowały.

Przewinęła się też myśl o dawnym ulubionym wzorze - Keskin KT5, ale to już wogóle chyba zostałbym zrównany z ziemią za "prawie" pełne felgi do tego modelu - chociaż mógłby wyglądać ciekawie :)

Następnie nagrane miałem 18" s-line z a5. Strasznie się jarałem, bo wzór mi się bardzo podoba i cena była świetna. Leżały, czekały. Po 3 tyg jak juz opony jechalem kupić okazało się że, mają et29...

Miałem takie "ciśnienie" że poprostu kupiłem te, ale nie tak do końca w ciemno i na siłę, bo mało brakowało do w/w Tomason'ów...

Jeszcze do tego kobieta... "ile można szukać felg, czy ty jesteś normalny?" :D i tak prawie codziennie...

Naprawdę mi się podobają aktualne (jeździ na takich srebrnych u mnie w mieście c6 avant, wygląda kozacko); białe malowanie - super, sam będę zmieniał kolor (oklejał) auta na biało - będzie IMO pasowało. Poźniej sprawdziłem zdjęcia... moim zdaniem pasuje (przemalować można zawsze) i wziąłem:

30533180007_large.jpg

eta_beta_audi_s5.jpg

etabeta_tettsut_silver_19_zoll.jpg

etabeta_tettsut_x_nero_20_zoll.jpg

A decyzję m.in. upieczętował sentyment do felg z poprzedniego samochodu, których malowanie było b. podobne (stare odkopane foto):

images_thumb_629584_800_800_resize.jpg

Swoją drogą myślę, że -20mm z s-line, czyli ori sprężyny to będzie za mało, będę kupował coś pomiędzy -30/35/40mm Dorzucam dzisiejsze foto "kangura/kozy/allroada":

20130515_163737.jpg

20130515_163749.jpg

****Wybaczcie nudną historię felg etc :D ale to zmęcznie... chyba za dużo dziś pra%%cy... :) na dodatek jeszcze nie koniec ;P****

Opublikowano

IMO srebrne wyglądają bardzo ładnie jak na nie ori wzór ale ta wersja kolorystyczna jest co najwyżej średnia :decayed::wink:

Opublikowano

No alvaro mi właśnie o ten kolor bardziej niż o wzór chodziło - etabeta jest śliczną felgą, ale w tej kolorystyce wygląda mało atrakcyjnie :thumbdown: Fakt, że dodatkowo efekt psuje srebrny kolor (srebrne felgi były by idealne) to wysoko sterczące zawieszenie - może na glebie będzie rzeczywiście lepiej.

Dobrze, że nie założyłeś tych TN4 :wink:

Opublikowano

Jak okleisz auto to będzie za***iście pasować na glebie! O ile dobierzesz właściwy kolor folii lub plastipa :wink:

Ja uwielbiam wszystkie pięcio ramienne fele o ile są proporcjonalne - rant-ramię-środek :naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Wrzucam czarne wnętrze, na razie wlatuje konsola, następnie kierownica (nie wiem jeszcze czy się uda wsadzić multifunkcje...), kolejno środek - skóra z alkantarą i czarna podsufitka :)

20130809_074011.jpg

Konsola już wsadzona. Na razie sama z resztą niedopasowaną wygląda średnio cienko, ale wszystko po kolei, a najpierw urlop :P

Pozdrawiam

EDIT:

Chromowana ramka grilla pomalowana w czarny połysk, ale nie mam zdjęć ;/

Opublikowano

Super,

Trochę roboty było ;)

Wszystkie plastiki wymieniają czy tylko deskę, slupki i sufit?

iPad Tapatalk HD

• 2 lata później...
Opublikowano
  • Autor

Niestety niestety, narazie sama decha + kilka plastikow. Czekam na podsufitke, potem alkantara z reszta plastikow i podloga wleci :)
Po powrocie z urlopu czekaja rowniez na mnie srebrne elementy (m.in. Ten nad schowkiem), ktore U mnie byly gladko srebrne, wkladam z dziurkami/wypustkami.

[EDIT] 2016

After 3 years...

Pics_Art_05_16_05_45_133.jpg

Edytowane przez shiz

Opublikowano

Przód wymiata , super robota .

Opublikowano

o fu*k auto kozak :) ten kolor robi robotę z tym dachem i przodem

Opublikowano

Dawaj więcej fotek

Opublikowano

częstotliwośc wątku - raz na 3 lata :lol:

Opublikowano
  • Autor

Witam Was serdecznie :))

Coś mnie tchnęło ostatnio po kilku głębszych i przypełzłem z powrotem na forum :)

Już dorzucam jakieś foty natomiast jest mały problem... Dupcia jest przed kodowaniem lamp i zmianą wydechu... Z tyłu mam założony zderzak S4 polift, ale jeszcze nie wrzuciłem wydechu i lamp. Cztery kominy od s4 i lampy "neon" czekają aż zawiozę je do montażu/kodowania. Mam ostatnio urwanie głowy z racji przeprowadzki o 1300km od aktualnego miejsca zamieszkania i pewne rzeczy muszą chwilę odczekać. Tył wygląda komicznie... jedna wnęka na "rury" w zderzaku jest pusta :) nie ma co płakać w najbliżyszym czasie kończę upgrade.

A puki co:

- Zderzak przód s-line Competition Plus (dokładka dolna na czarno tak jak powinno być w komplecie)

- Lusterka czarne (jak w pakiecie Competition Plus)

- Listwy boczne s-line - czarne (tak jak powinno być w komplecie do w/w)

- Lotka s4 czarna

- Grill s4 czarny

- Zderzak tył... długo myślałem czy walić do kompletu zderzak z dwoma kominami tak jak fabryka puszczała wersje Competition Plus. Jednak zdecydowałem się na s4 po lift + 4 kominy - co tu dużo mówić jest ładniejszy. Dokładka zderzaka malowana na czarno.

Pics_Art_11_27_03_27_36.jpg
Pics_Art_04_28_11_33_402.jpg
20160514_152512.jpg
Pics_Art_05_08_12_23_50.jpg
20160506_205807.jpg
Pozdrawiam i dajcie mi ciut więcej czasu i niebawem wrzucam całą resztę :)
EDIT:
Nie mogę zdecydować jaki znaczek włożyć.... czarny czy chrom. Doradźcie Panowie :)

Edytowane przez shiz

Opublikowano

ładny

Edytowane przez Tomeks

Opublikowano
  • Autor

ładny

To jest ona :(

Pics_Art_05_19_02_39_25.jpg
Pics_Art_05_08_12_58_48.jpg
Opublikowano

Ja bym dal znaczek chrom... No i te felgi troche psuja ogolny wyglad. Nie myslales o innych?

Opublikowano
  • Autor

Ja bym dal znaczek chrom... No i te felgi troche psuja ogolny wyglad. Nie myslales o innych?

Myślałem i to sporo... Ori buty od audi są naprawdę mega (rotory/rs6) i nie ma co się sprzeczać - zawsze pasują. Jednak chcę mieć coś innego i kompletnie nie chodzi tu o koszty. Ba... od 3 lat zbieram się z malowaniem felg na "ciemny chrom"/czarne ( po prostu coś bardziej pasującego/normalnego), jednak właśnie ten inny wygląd mnie przy nich trzyma... Wielu z nas poprawnie stwierdzi, że na rotorach byłoby kozak i nie zaprzeczę, ale u mnie w mieście każda "nowsza" audi lata właśnie na tych felgach.

Więc zdecydowanie NIE chcę "serii".

Jeśli przemalować to na "ciemny chrom", całe czarne, a może grubo czerwony/pomarańczowy (znajomy tak miał, co prawda do białego koloru ale było kozak :) ) :D?

EDIT:

znalazłem fotę w/w kolorowych felg. (nie komentujmy błotnika)

20140715_190002.jpg

Edytowane przez shiz

Opublikowano

Znaczek chrom, bo kierowca przed Tobą musi widzieć w lusterku że to stereotypowe Audi :grin: