SowaBezOka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Log (2 - 004) Dzisiaj zrobilem logi i samemu staram sie przeanalizowac na chwile obecna co sie dzieje z moim autem, czemu tak zle pali przy ujemnych temperaturach itd. Powyzej wkleilem log grupy 004, w ktorym BTDC ma u mnie wartosc 8.0, a powinno miec warto 2 do -3. O czym moze to swiadczyc? Rozrzad przeskoczyl? Reszta logow w temacie: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/prosba-ocene-logow-254071/
pawelone28 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 słabe ciśnienie wstępne w pompie i dynamiczny kąt wtrysku nie wyrabia nic nie przeskoczyło na rozrządzie to nie tu leży problem
SowaBezOka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 slabe cisnienie wstepne w pompie, wiec wina raczej po strony pompy? Do regeneracji ?
pawelone28 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 kolego ja CI pisze na podstawie twoich logów j.w. dynamiczny kąt w grupie 4 pokazuje obrazowo czy pompa żyje czy zaczyna powoli umierać z tłokorozdzielaczem włącznie złe palenie możesz mieć jeszcze z : - słabe świece - słaba kompresja - słabe wtryski auto po odpaleniu dobrze jeździ tzn. ma moc , zryw , dymi na niebiesko ?
pawelone28 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 powietrze w układzie wtryskowym ? sprawdzałeś szczelność czy niema bąbelków na powrocie
SowaBezOka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Po odpaleniu jezdzi normalnie, nie dymi na niebiesko. Co do babelkow to nie sprawdzalem. Jedynie bak mi sie zapowietrza po kazdej przejazdzce (nawet kilkukilometrowej) Jak to sprawdzic czy na powrocie nie ma babelkow?
pawelone28 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Opublikowano 7 Grudnia 2012 załóż przeźroczysty wężyk na powrocie z pompy do filtra odpal motor i obserwuj
SowaBezOka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2012 Powrotny to bedzie na pompie ten od strony grodzi czy od strony chlodnicy?
Rekomendowane odpowiedzi