Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

nie dobjia na wskaźniku licznikai temperatury do 90 stopni C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie jadąc dzisiaj 100km na wskaźniku temperatury na liczniku nie dobijało mi do 90stopni przy włączonym klimatroniku na minimum nawiewu czyli jedną kreskę oraz przy temperaturze otoczenia -8 stopni czy to normalne czy do wymiany termostat czy jakiś czujnik?

Opublikowano

Ja mam nowy czujnik temperatury i nowy termostat i mam te same objawy wydaje mi się ze to normalne ,diesel osiąga dużo mniejsza temperaturę niż benzyna .

Opublikowano

Ma stać na 90 na blacie, ewentualnie mały kartonik przed chłodnicę i sprawdzić co się dzieje. Sam pęd powietrza może chłodzić silnik:wink:

Opublikowano
  • Autor

spoko myślałem że to nie normalne jak np jade i mam 90stopni a po włączeniu klimatronika temperatura do 70stopni czy nawet 80 spada

Opublikowano

ja dzisiaj jechałem z 40 min. i temperatura trzymała mi koło 70 stopni. a grzanie miałem na HI i na polu -8. Dopiero ostatnie 10min miałem 90 stopni. Czy to normalka? Zobacze jak będzie się zahcowywał jak grzanie dam gdzieś na 23-4 stopnie. bo zazwyczaj jak tak jeździłem to bylo wszystko ok.

Opublikowano

Termostat padł. U mnie po ok. 10min jazdy przy takiej temperaturze jest już zagrzany (oczywiście jadąc spokojnie do 2000 rpm).

Opublikowano

u mnie max po 10 km osiaga 90 przy -5 stopni.. i niewiadomo co by sie dzialo, temperatura na HI i sila na max a 90 caly czas jest.. nie spada.. mialem kiedys podobny problem.. wymiana termostatu pomogla..

Opublikowano
  • Autor

no u mnie na jednej kresce nawiewu jest 70 stopni przy -8 na polu wiec jednak to nie normalne to wymieniac ten termostat? bo i czujnik też jest tam jakis jakie są objawy jak by się wysrał?

Opublikowano

Jest tego tyle na forum...

Opublikowano

Ja powiem tylko tyle, że w nowym służbowym seacie, który ma 900km przebiegu:decayed: b. długo nagrzewa się do 90stp. ale łapie tą temperature. Jak np. postoje w korku to spada o dwie kreski. Ruszam i znowu łapie 90. Uważam, że w nowym aucie wszystko jest ok. i nie zgłaszam tego bo widocznie musi tak być. Ale zapytam przy serwisie o to.

Opublikowano

NOO i dziś i wczoraj coś jeździłem i temperatura juz normalnie dobija do 90 st. Rzecz była w tym, że na polu mróz, auto stało całą noc na dworze i ja rano w aucie dałem nadmuch na HI jadąc i przez to nie dobijał do 90. Pewnie jakaś tektura przed chłodnicę by pomogła na takim mrozie.

Opublikowano
  • Autor

pezet a jaka miales temperature na klimatroniku ustawioną jak ci do 90 dobijało? Bo bede w wekend jechał trasę 100km to porównam z twoim a jak bedzie gorzej to w poniedziałek termostat i płyn chłodniczy wymienie

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 14:18 ----------

bo nie chce żeby się tak okazało że wymienię termostat a nic nie pomoże i będzie trzeba np czujnik wymienić bo gdzieś widziałem że ktoś z forum miał podobny problem wymienił termostat i nadał przyczyna została

Opublikowano

dzis jadąc do pracy miałem temp 23-25 st. i dobiło do 90. na polu było jakieś -5 ? coś koło tego.

Opublikowano

jak nie działał mi ogrzeawanie to kazali mo sprawdzić własnie temperaturę i jak było trochę mniej niż 90 (przez cały czas lub nagle spada ) to 100% termostat

Opublikowano

dzisiaj wracałem z pracy. na polu -7. ja ogrzewanie w aucie ustawiłem na +25 lekki nadmuch i elegancko doszedł do 90 i póxniej trzymał temperature. także kiedyś miałem problem napewno od zimna. auto stało całą noc. na polu dochodziło do -17 i rano wracając 30km do domu to zagrzał się przy 20km przejechanych.

Opublikowano
  • Autor

ok to jutro sprawdze jak bedzie u mnie. Budzio ja problemów z ogrzewaniem w aucie nie mam tylko z temperatura silnika na desce rozdzielczej

Opublikowano

wczoraj jechalem trase 300km. auto elegancko sie zagrzqlo i wszystko bylo ok. takze u mnie dobrze.

Opublikowano

Niby po co Ci taka temperatura? Ustaw na 18*C a i tak będzie ciepło...

Opublikowano
  • Autor

no więc tak nie wiem co mogło być przyczyną ale dzisiaj wymieniłem płyn u mechanika i jak ręką odjął przy -6 na polu nic się nie dzieje zobaczymy jak troche temperatura wzrośnie czy będzie wszystko ok mam taką nadzieje musiał widocznie właściwości stracić i coś się musiało dziać chyba ale zamarznąć też nie mógł bo by chłodnicę rozszczelniło no nie?