Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Cieknie płyn chłodzacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wam wszystkim,dawno nie męczyłem tu nikogo o poradę,ale dziś ku mojemu zaskoczeniu moja A4 pokazała rogi.Ni z gruchy ni z pietruchy nagle pod supermarketem wyciekł mi płyn z chłodnicy i z wyrównawczego,jako ze niedziele to marne4 szanse zdiagnozowania,ale znalazłem serwis opon gdzie podnieśliśmy auto zdjęliśmy osłonę i Wygląda na to ze cieknie Pompa Wody a dokładniej jest tam taki kapselek jak w bloku żeby czasami jak zamarznie..... Czy ktoś z was miał taki problem??? Czy muszę wymienić całą pompę wody czy tylko ten kapselek. Drugie pytanie jak w Audi wygląda wymiana pompy jeżeli trzeba co po kolei i jak sie do tego zabrać,dzięki z góry klubowiczom.pozdrawiam i czekam na jakieś wieści

Opublikowano

Kolego jak ci siadla pompa to ją wymień i prawdopodobnie rozrzad do wymiany.jest rególa ,że jak sie wymienia rozrzad to i pompę bo jest napędzana z rozrzadu

Opublikowano
  • Autor

Ale rozrzad był wymieniany jeszcze zanim ja kupiłem-karteczka jest z serwisu ze jeszcze troche kilometrow zanim wymiana ponowna,Czy pompa wody musi zaczac cieknac z powodu rozrzadu??

Opublikowano

Nie przy wymianie rozrządu nie wymieniono pompy

Opublikowano
  • Autor

no wygląda na to,ze nie wymieniono tej pompy...ale co?bylo dobrze i nagle w piekny sloneczny dzien pod sklepem nawet nie na gorącym silniku,zaczelo leciec ciurkiem

Opublikowano

no wygląda na to,ze nie wymieniono tej pompy...ale co?bylo dobrze i nagle w piekny sloneczny dzien pod sklepem nawet nie na gorącym silniku,zaczelo leciec ciurkiem

Padla[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 15:57 _________________________________________________Po co Ci nowy wątek -

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7a1ec48cabebf00.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b66462a04993873c.html

Opublikowano
  • Autor

Czyli co,nie obejdzie sie bez rozbierania rozrzadu? Wyglada to na nie zbyt skomplikowana wymiane patrzac od spodu

Opublikowano

W ADR pompa wodna nie jest napędzana paskiem rozrządu więc nikt nie pomyślał o wymianie pompy wody,do wymiany pompy trzeba zdemontować cały przód aby mieć dostęp.

Opublikowano
  • Autor

Ale rozrzadu ruszac nie trzeba?? bo jezeli nie to sam chyba dam rade to zrobic..ciezko zdjac przod-?no i ci trzeba pozdejmowac

Opublikowano

Jeżeli rozrząd był wymieniany to niema powodu go ruszać pompa wody jest napędzana razem z pompą od wspomagania.

Opublikowano
  • Autor

No był wymieniany i na te chwile mam przejechane okolo 179 tys a mam nastepna wymiane 230 tys chyba wiec jeszcze czas jest,myslałem bardziej ze trzeba rozbierac rozrzad do wymiany pompy,ale z tego co czytam to nie ruszamy rozrzadu bo nie napedza jej pasek od rozrzadu[br]Dopisany: 15 Czerwiec 2008, 19:04 _________________________________________________Dobra wiec Watek do zamkniecia Pompa do wymiany ,juz Zaczałem nowy watek jak ta pompe wymienic, a ten watek usunac prosze :) pozdrawiam Łukasz