Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie na wolnych obrotach(czkawka) i przy dochamowaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem polega na tym że po odpaleniu wozu (odpala średnio jakby na 3 cylindry ale tylko w zimie) auto dostaje czkawki.Gdy podkrece obroty przechodzi.Przy hamowaniu przed światłami tez nim szarpnie.Gdy silnik sie rozgrzeje objaw przechodzi ale nie zawsze,a czasem objawu wogóle nie ma .Zaczęło sie to juz w lecie wiec wina temperatury to nie bedzie.PD na VCDS pokazują dobre dawki więc w czym problem?Czy ktos z kolegów magików w Krakowie może mi pomóc???

Jeden mecher twierdzi że którys PD jest uszkodzony mechanicznie i dlatego nie pokazuje żadnych objawów a drógi mecher że PD sa dobre :-/

---------- Post dopisany 13-12-2012 at 12:34 ---------- Poprzedni post napisany 12-12-2012 at 13:10 ----------

Witam.

Problem polega na tym że po odpaleniu wozu (odpala średnio jakby na 3 cylindry ale tylko w zimie) auto dostaje czkawki.Gdy podkrece obroty przechodzi.Przy hamowaniu przed światłami tez nim szarpnie.Gdy silnik sie rozgrzeje objaw przechodzi ale nie zawsze,a czasem objawu wogóle nie ma .Zaczęło sie to juz w lecie wiec wina temperatury to nie bedzie.PD na VCDS pokazują dobre dawki więc w czym problem?Czy ktos z kolegów magików w Krakowie może mi pomóc???

Jeden mecher twierdzi że którys PD jest uszkodzony mechanicznie i dlatego nie pokazuje żadnych objawów a drógi mecher że PD sa dobre :-/

I jak panowie? Nikt nie pomoże ?? Chiał bym zrobic logi gdzies w Krk,dostosuje sie oczywicie do czasu jak i ceny :-)

Opublikowano

zrób logi statyczne to cos mozna bedzie powiedziec bo inaczej to wróżby

Opublikowano
  • Autor
zrób logi statyczne to cos mozna bedzie powiedziec bo inaczej to wróżby

Własnie chciał bym zrobic ale nie mam gdzie :-(

Opublikowano

a nie słychać ci czasem po odpaleniu popychacza Hydraulicznego?

Może się któryś zawieszać i będzie podobnie.

Można spróbować zmierzyć kompresie na zimnym silniku.

Od czegoś trzeba zacząć .

Opublikowano
  • Autor
a nie słychać ci czasem po odpaleniu popychacza Hydraulicznego?

Może się któryś zawieszać i będzie podobnie.

Można spróbować zmierzyć kompresie na zimnym silniku.

Od czegoś trzeba zacząć .

Szczerze powiem iż nie mam pojęcia jaki dzwięk wydaje popychacz hydrauliczny ale jakis dziwnych dzwieków nie wydaje.Co do kompresji to pewnie by pasowało zrobić.Przeważnie jest tak ze kiedy wyjade z garażu i zgasze auto , zostawie przyjde po 10 min. to nie chce odpalic,musze krecic przestać,drógi albo tzreci raz zakręcic i odpali.Kompresje na cylindrach mam gdzie zrobić ale chodzi mi o logi z tym jest problem :-(

Opublikowano

moze wtrysk, zrob logi, popytaj chlopakow z okolicy w dziale spotow, napewno ktos ma VAG-a