Zbigniew_Majkowski Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam, Mam pewien dylemat. Podejrzewam że w moim liczniku powstały zimne luty. Jeden znajomy widział ten licznik i nic nie poradził. Od dobrego już roku ten licznik nie przedstawia się najlepiej. Nie działa w nim nic istotnego. Padły wskaźniki, fis wyświetla tylko 0km i 0C. Dignoza to padnięty procesorek i już się z tym pogodziłem. Wczoraj jednak jak auto było użytkowane trochę dłużej non stop (ok 3,5h) i temperatura wewnątrz auta oscylowała wokół 22-23 stopni, licznik dostał przebłysków działania! Dosłownie zaczął migać co jakiś czas. Oświetlenie powracało na ok 1sek, podniosły się wskazówki od ładowania i temp. oleju ale prędkościomierza i obrotomierza nie zauważyłem żeby coś się zmieniło. Nawet FIS wświetlał brak płynu w spryskiwaczu i dawał o tym znać sygnałem dzwiękowym W związku z trochę przydługim wstępem mam pytanie, czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenie w temacie? Trochę poczytałem o "reballingu" ale płyt głównych PC. Jakieś rady? sugestie?
krzysaudi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jeśli jest to licznik polift - wymienia się motorolkę i po kłopocie - oczywiście trzeba ją odpowiednio zaprogramować . Krzysiek
Zbigniew_Majkowski Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witaj, Tak to polift, Jaeger. Masz informacje jaką motorolkę wymienić i jak ją zaprogramować? czy można już po wlutowaniu czy koniecznie przed? zajmujesz się taką robotą a może wiesz kto to robi w przyzwoitych pieniądzach?
krzysaudi Opublikowano 15 Grudnia 2012 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Motorolka maska 2J74Y . Procedura - odczyt tego co masz w swoim liczniku - zapis tego do nowej motki = uśmiech na twarzy z okazji zadziałania licznika . To w wielkim skrócie , ale tak ma być to zrobione . Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi