Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile powinno palic 2.4 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ile teraz powinna palic zdrowa jednostka 2.4 w tych warunkach na minusowych temperaturach?

Opublikowano

znajomemu ale w a6 gazu pali w miescie 13 l a beny to nie wiem wlasnie. a ja mam pytanie z innej beczki troche. powiedz mi jak jest ze zbieraniem sie tym np jedziesz piatka 70km/h i jak depniesz ladnie szybko wstaje czy slabo sie zbiera?

Opublikowano
znajomemu ale w a6 gazu pali w miescie 13 l a beny to nie wiem wlasnie. a ja mam pytanie z innej beczki troche. powiedz mi jak jest ze zbieraniem sie tym np jedziesz piatka 70km/h i jak depniesz ladnie szybko wstaje czy slabo sie zbiera?

Znajomy ma chyba lekką nogę? z tym zbieraniem z 70km/h to chyba szału nie ma.

Opublikowano
  • Autor

powiem wam,ze akurat z tym zbieraniem sie to mi wystarcza :) i ładnie ciągnie do 240...ostatnio sie przekonałem jadą na......(nie bede pisał gdzie) heh chciałem sprawdzić do końca ile pójdzie ale władował mi sie jakiś gość na mój pas i musiałem hamowac kurde...mój brat ma a4 1.8T Q i jak na moje to mój lepiej sie zbiera od niego.... Ja pytam bo ostatnio jechałem koło stacji i patrze i na liczniku mam przejechane 97km i podjechałem zalac do pełna znowu i weszło 9.5 litra.i sie zdziwiłem bo przeważnie jezdziłem na niedogrzanym silniku do pracy....i ciekawi mnie jak innym palą te silniki :)

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:35 ----------

albo mi sie wydaje ze lepiej idzie bo troche więcej momentu mam...no nie wiem

Opublikowano
powiem wam,ze akurat z tym zbieraniem sie to mi wystarcza :) i ładnie ciągnie do 240...ostatnio sie przekonałem jadą na......(nie bede pisał gdzie) heh chciałem sprawdzić do końca ile pójdzie ale władował mi sie jakiś gość na mój pas i musiałem hamowac kurde...mój brat ma a4 1.8T Q i jak na moje to mój lepiej sie zbiera od niego.... Ja pytam bo ostatnio jechałem koło stacji i patrze i na liczniku mam przejechane 97km i podjechałem zalac do pełna znowu i weszło 9.5 litra.i sie zdziwiłem bo przeważnie jezdziłem na niedogrzanym silniku do pracy....i ciekawi mnie jak innym palą te silniki :)

---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:35 ----------

albo mi sie wydaje ze lepiej idzie bo troche więcej momentu mam...no nie wiem

Brat ma mniej mocy i quattro dlatego wolniej się zbiera,gdyby miał ośke już byś tak nie gadał:wink:

Opublikowano
  • Autor

no możliwe ;) nie jechałem ośką a4 1.8 T jedynie zwykłym 1.8 bo wcześniej miałem takową :)

Opublikowano

no wlasnie to zbieranie mnie wkurza u noego bo czesto tym jezdze najlepiej jak by przy tej predkosci zredukowac. w moim 1.8t przy tej predkosci owiele lepiej sie zbiera. musze przeplywke mi podmienic bo ostatnio na vagu na jalowym pompuje mu 10g/s a powienno byc chyba gdzies do 4g/s co??

Opublikowano
  • Autor

może przepływka wogóle mu padła..w tych silnikach lubi...pewnie mu sie dławi/zalewa ja tak wcześniej miałem i musiałem wymienić przepływke,róznica kolosalna :)

Opublikowano

apropo ośki i Q w 1.8t, miałem przyjemnośc przejechać się ośka o tej samej mocy co moje Q i nie powiedział bym żeby mi jaja urywało, nie zauważyłem aby Q zbierał się słabiej..:whistling:

Opublikowano
apropo ośki i Q w 1.8t, miałem przyjemnośc przejechać się ośka o tej samej mocy co moje Q i nie powiedział bym żeby mi jaja urywało, nie zauważyłem aby Q zbierał się słabiej..:whistling:

Jaj ci nie urwie:wink: ale ośka będzie delikatniej szybsza

Opublikowano
  • Autor

ja juz nie wiem koledzy czy jest różnieca w turbo...napewno lepiej i dużo sie zbiera od zwykłego 1.8 bo to porównałem ale miedzy Quattro a oska w turbo to już nie wiem i sie nie wypowiadam ale wydaje mi sie że to jest to samo i Quatrro możliwe że na starcie lepiej odchodzi...ale to tylko moje spstrzeżenie....

Opublikowano
ja juz nie wiem koledzy czy jest różnieca w turbo...napewno lepiej i dużo sie zbiera od zwykłego 1.8 bo to porównałem ale miedzy Quattro a oska w turbo to już nie wiem i sie nie wypowiadam ale wydaje mi sie że to jest to samo i Quatrro możliwe że na starcie lepiej odchodzi...ale to tylko moje spstrzeżenie....

www.audiklub.org/porównaj.html

Opublikowano
  • Autor

no setne jednak oska szybsza :)

Opublikowano

nie chcę sie sprzeczać ale wg katalogu 0-100km/h wartości są takie same, cisnałem ośke ciekaw różnicy i dla mnie Q ma napewno lepszą trakcję ale różnic w przyspieszeniu nie widziałem. PZDR :decayed:

Opublikowano
no setne jednak oska szybsza :)

koleś ma 2.8 aah quattro 174ps,jest cięższa a z moją ośką idziemy łeb w łeb,quattro jest zeje...... ale troszke mocy zabiera przy tych samych silnikach

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

nie chcę sie sprzeczać ale wg katalogu 0-100km/h wartości są takie same, cisnałem ośke ciekaw różnicy i dla mnie Q ma napewno lepszą trakcję ale różnic w przyspieszeniu nie widziałem. PZDR :decayed:

według jakiego katalogu wartości są takie same? według mojego ośka jest minimalnie szybsza.....0-100 i vmax

Opublikowano
  • Autor

najlepiej jakby sie ktoś scignąl z tym samym silnikiem tyle że Quattro i ośka :) ale to też niie do końca bo to musieliby być tacy sami kierowcy i takie same samochody....a jak ze spalaniem w waszych silnikach koledzy :)

Opublikowano

a jaką masz V-max ośki w katalogu ?

Opublikowano

powyżej 100km/h ośka będzie szybsza od quattro, fizyki nie oszukasz :)

Vmax dla ośki też będzie wyższe niż dla quattro, w quattro są większe straty w napędzie przez co na kołach mamy mniejszą moc niż w przypadku ośki

Opublikowano

w b5 222 dla oski 220 dla quattro

Opublikowano

w b5 222 dla oski 220 dla quattro

ja patrze na B6 i tak...

B6 1.8T

Prędkość maksymalna: 222 km/h

Przyspieszenie (0 do 100km/h): 8,3 s

B6 1.8 T Q

Prędkość maksymalna: 223 km/h -

Przyspieszenie (0 do 100km/h): - 8,6 s

faktycznie różnice w setnych ale mysle że nie jednogłośnie.

Jeśli chodzi o V-max swoją przechyliłem 230km/h a katalogowo powinienem 223 km/h