andzia883 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 witam mam takie pytanie moj ojciec mial dzisiaj stluczke fiatem z jego winy i jest wlascicielem tego fiata ale rowniez wlascicielem mojej audiczki a maz wspolwlascicielem naprawa bedzie z ubezpieczenia tak zadecydowal poszkodowany do tej pory znizki wynosily mnie 60% czy teraz bede placic 100% czy tylko moj ojciec???? on ma ubezpieczenie w HDI a ja w TUW z gory dzieki za odp
zen86 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Stłuczka to zazwyczaj utrata 10 % zniżek. Więc teraz możesz mieć nie 60 % a 50. W niektórych ubezpieczalniach za stłuczkę karają bardziej - np -15% ale raczej nie w tych które wymieniłaś. Czy będzie płacił więcej - to zależy co powie podczas następnego ubezpieczania auta i u kogo będzie robił.Czasami żądają oświadczenia o bezwypadkowości a czasami tylko się pytają. Generalnie - nic się nie stało, nie ma co płakać. Może będzie ciut drożej a może nie. Dodano: O czasami jest taka opcja gwarancja utraty zniżek - że po stłuczce nie traci się ich. Może Ojciec miał takie ubezpieczenie.
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 10% zniżki poleci na wszystkie auta których Tato jest Współwłaścicielem Aniu.
gtrzec Opublikowano 19 Grudnia 2012 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Na pewno polecą zniżki na obu samochodach. W HDI na -40% a w TUW nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie mam go w ofercie. W HDI nastąpiła zmiana od 17.09 i po szkodzie leci 20% zniżek.
sebul Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Nie jest powiedziane ze -10 , moze byc i -20 , zalezy od ubezpieczyciela. Ale jak pisali wyzej, wszystkie auta .
gtrzec Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Na 100% będzie -20. Z tego co mi wiadomo to w Warcie traci się zniżki tylko na samochód, który spowodował szkodę.
Kesciulec Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Sprawdz dokładnie w HDI często ochrona zniżek wchodziła za darmo, czasem do 20 zł różnicy, może mądry agent Cię naciągnął i to wykupiłaś, wtedy na to 1 auto będzie dalej 60%
Rekomendowane odpowiedzi