Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Wtryski 1.9 TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam takie pytanie czy przez wtryski samochód będzie kopcił na Lekko niebiesko ???

Opublikowano

bardziej na czarno by kopcil. Nie znika Ci olej czasem z silnika? Niebieski bardziej na przepalony olej wyglada

Opublikowano

Właśnie poziom oleju jest w normie nic nie ubywa tylko czuć przy tym dymie jak by ropę

Opublikowano

Zły kąt wtrysku, jak ustawisz kąt jak trzeba to zniknie poddymianie. Masz za późny i występuje spalanie ON w zbyt niskiej temp. Dlatego olej silnikowy też na niebiesko dymi bo się spala w za małej temperaturze.

Opublikowano

Kod silnika to 1Z jak dam radę to w poniedziałek Pojadę do mechanika i zobaczy mi kąt wtrysków :) Jeżeli mi to nie pomoże to pewnie wymiana wtrysków czy tylko uszczelniaczy ??

---------- Post dopisany at 00:57 ---------- Poprzedni post napisany at 00:57 ----------

A fakt na 1/2 zbiornika robię 450 km

---------- Post dopisany at 00:59 ---------- Poprzedni post napisany at 00:57 ----------

I w tym rzecz że stan oleju norma nic nie ubyło od wymiany kolega mi powiedział że wina może leżeć po stronie wtrysku

Opublikowano

Nie kąt wtrysków tylko wtrysku :-) I wtryskiwacze nie mają nic do tego, ustawia się go pompą wtryskową.

Opublikowano

zrób jakieś foto albo filmik jaki to ma kolor to Ci coś powiemy:wink:

Nie spalone paliwo to taki bardziej stalowy kolor,druga sprawa dymi cały czas czy tylko jak dodajesz gazu?

Opublikowano

W zależnośći od kątu wtrysku jest inny kolor, albo za niska temp spalania albo za dużo azotanów w procesie spalania.

Opublikowano

Jak dodaje gazu pokazuje się najpierw niebieski a potem czarny ale dużo mi pali zauważyłem a jeżeli ktoś napisze że może wina turbiny to jest sprawna w 100 % oraz Kompresja jest ok

Opublikowano

tak jak trepek pisze kąt wtrysku jaki masz bo to najłatwiej sprawdzić