Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 Big Turbo ( stage 2 in progress )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dolot skierował bym w dół a sam stożek znalazł by się w miejscu gdzie dawniej była pompa sai. Do tego prawa kratka z otworami i silnik by miał chłodne powietrze a nie zasysa cał gorąco które idzie pod maską ku górze.

Opublikowano

niestety turbina custom i ciezko takiego tipa zeby szla w dol , a tip sztywny z nierdzewy :/ , nie ma wygluszenia na masce to tez szybciej oddaje cieplo , zamierzam zrobic wlot powietrza nad stozkiem :)) tylko co bedzie w deszczowe dni , nie napije sie wody ?

Opublikowano
takie mody to rozumiem, fajnie że masz 4x4 to nadmiaru mocy nie tracisz bezsensownie :)

Cze, przy tej budzie to o "nadmiar" będzie ciężko :decayed: dobre laczki i w fwd by pociągnął.

Oby moc była z tobą, idzie ku dobremu...:thumbup1:

wiesz wszystko fajnie jak jest sucho ale jak tylko odrobinkę popada to frajda sie konczy

Opublikowano

OOOOOOO Janka stare audi :) Jak masz wydech ten co miał to po te bułki jeździć trochę męczące, ale garnie się miło na tej K24 z S60R

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 20:29 ----------

Dolot skierował bym w dół a sam stożek znalazł by się w miejscu gdzie dawniej była pompa sai. Do tego prawa kratka z otworami i silnik by miał chłodne powietrze a nie zasysa cał gorąco które idzie pod maską ku górze.

dobrze gadasz grzesiu, u mnie tak jest jak piszesz i jest MALYNA :D tylko sposób poprowadzenia orurowania u niko12344 nie pozwala za bardzo na taki manewr

Opublikowano

OOOOOOO Janka stare audi :) Jak masz wydech ten co miał to po te bułki jeździć trochę męczące, ale garnie się miło na tej K24 z S60R

---------- Post dopisany at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany at 20:29 ----------

dobrze gadasz grzesiu, u mnie tak jest jak piszesz i jest MALYNA :D tylko sposób poprowadzenia orurowania u niko12344 nie pozwala za bardzo na taki manewr

Od dawna się tak robi i nie wiem czy płakać czy śmiać się jak widzę stożek pod samą maską w 1,8T. Wiem że to cooler ma chłodzić zassane powietrze ale czy w upalne dni daje radę jak pod maską jest 120st :evil:

Opublikowano

Od dawna się tak robi i nie wiem czy płakać czy śmiać się jak widzę stożek pod samą maską w 1,8T. Wiem że to cooler ma chłodzić zassane powietrze ale czy w upalne dni daje radę jak pod maską jest 120st :evil:

Ten puchnie na bank, bo ten IC od IVECO co tam jest to nie wyrabia latem. A 120st. to chyba przy optymistycznym założeniu, zwłaszcza przy kolektorze wydechowym :D

Opublikowano
  • Autor

Ale mi chłopaki burdel w wątku robicie:disgust:

Mały update:

dojechał nowy shifter,

w przyszłym tygodniu przy okazji montażu nowego spieka się założy:decayed:

Shifter.jpg

Opublikowano

Mały update:

dojechał nowy shifter,

w przyszłym tygodniu przy okazji montażu nowego spieka się założy:decayed:

http://s8.postimage.org/8gyjr1gup/Shifter.jpg

A jakiej to firmy i ile dukatów za niego zapłaciłeś?

Opublikowano
  • Autor

okazyjnie kupiony B&M z przesyłką wyszło trochę ponad 350zł

Opublikowano
okazyjnie kupiony B&M z przesyłką wyszło trochę ponad 350zł

Dopiero się skminiłem że ty masz przecie skrzynie V a nie VI i się zastanawiałem cały czas czemu u ciebie wogóle inny niż u mnie :D Ale cena bardzo dobra, a przyjemność z jazdy jeszcze większa. Na początku trzeba uważać na II->III bo można wpatolić I jak emocje poniosą.

Opublikowano
  • Autor

Mały update:

nareszcie dotarło mocne sprzęgło od Pana Radzikowskiego, mam nadzieje że auto jeszcze w tym tygodniu wyjedzie na drogę:decayed:

DSC02982.jpg

DSC02979.jpg

DSC02980.jpg

Opublikowano

226mm?

Opublikowano
  • Autor

228 dokładnie

Opublikowano

Widziałem twoje autko pod AZ i muszę powiedzieć ze serducho robi wrażenie :naughty:

Opublikowano
Mały update:

nareszcie dotarło mocne sprzęgło od Pana Radzikowskiego, mam nadzieje że auto jeszcze w tym tygodniu wyjedzie na drogę:decayed:

http://s17.postimage.org/rzz1zlvt7/DSC02982.jpg

http://s3.postimage.org/pqlhr2fjj/DSC02979.jpg

http://s15.postimage.org/j6d2b3jmv/DSC02980.jpg

Grubo przepłacony zestawik. Są dwa inne setupy lepsze, ale o połowe tańsze. Ten ma jedną wadę, dlatego wzmocnij łape wyciskową w skrzyni dla własnego spokoju.

Opublikowano
  • Autor

to daj tu info jakie, jak to mi się skończy to będę wiedział czego szukać:wink:

Opublikowano

jest opcja na dwumasie i na sztywnym kole zależy kto co chce działać. Jeśli chcesz na dwumasie to szuka sie dwumasy od AVF-a starego typu na gładkim kole,do tego docisk od 80 B4 2,8 v6 i tarcza 240mm spiek 6płytek, albo zestaw bez dwumasy, koło zamachowe od 1Z albo 2,0 80 B4 pomodzone, tarcza j/w i doscisk od LT 2,8 TDI 125/130KM.

Na tym drugim zestawie się robi jak ktoś lubi gnębic napęd.

Opublikowano

piękna stajenka, jakbyś kiedyś mijał czarne A6 C5 na blachach z CT do mrugnij, sprobuje dogonić <lol>

Opublikowano

A może podacie numery części dla wersji z dwumasem i bez i orientacyjne koszty, przyda sie dla potomności Panie McGiver :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

jest opcja na dwumasie i na sztywnym kole zależy kto co chce działać. Jeśli chcesz na dwumasie to szuka sie dwumasy od AVF-a starego typu na gładkim kole,do tego docisk od 80 B4 2,8 v6 i tarcza 240mm spiek 6płytek, albo zestaw bez dwumasy, koło zamachowe od 1Z albo 2,0 80 B4 pomodzone, tarcza j/w i doscisk od LT 2,8 TDI 125/130KM.

Na tym drugim zestawie się robi jak ktoś lubi gnębic napęd.

słyszałem legendy o kompletowaniu części na ori podzespołach od AVF i 80 B4 ale nie mając pewności nie chciałem ryzykować i postawiłem na mocny i sprawdzony zestaw od Radzikowskiego

BTW:

wyrezaliśmy wyjście z wastegate na wydech, miałem już dość darcia puchy na screamer pipie

DSC02995.jpg

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ----------

wczoraj wgrana została procedura startu ustawiona na 0,8bara, auto startuje jak głupie,

przy okazji mieliśmy możliwość sprawdzenia się na torze 1/4 w Pruszczu Gdańskim.

Niestety 50m przed metą puściła opaska od dolotu do FMIC-a i nie udało się ukończyć wyścigu,

udało się za to sprawdzić na G-Techu przyśpieszenie 0-100km/h które wyniosło 5,8s w niesprzyjających warunkach:decayed:

DSCF2239.jpg

DSCF2241.jpg

i filmik ze startu