szeryf777 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam forumowicze. Mam problem z moją niunią (A4 B5 1.8T 2001r.). Otóż od jakiegoś czasu świeci mi się na czerwono kontrolka AIRBAG. Sprawdzałem kilkukrotnie komputerem, i nic nie znalazło. Żadnego błędu (!). Będę wdzięczny za wszelkie pomysły na usunięcie tego denerwującego czerwonego "czegoś" :-) PS: gdzieś przeczytałem, że można wyłączyć poduszki a samochodzie. niestety nie znalazłem żadnego przycisku w schowku. Czy w ogóle "przypadkowe" lub zamierzone wyłączenie poduszki może powodować świecenie się kontrolki?? Pozdr Szeryf
szeryf777 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 Nie rozumiem...? Oryginalny licznik od Audi. Nic nie było w nim grzebane
Piteros1 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 mam to samo, prawdopodbnie czujnik od abs ten podsiedzeniem pasazera sie rozczepil, mozesz tez sprawdzic pomylka oczywsicie nie chodzilo mi o abs tylko airbag
Kali S4 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 mam to samo, prawdopodbnie czujnik od abs ten podsiedzeniem pasazera sie rozczepil, mozesz tez sprawdzic tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy?
szeryf777 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2012 tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy? Ok, zrobię jak radzisz. Kuzyn mi sprawdza, chyba AUTO-COMem, ale nie jestem pewny nazwy. Jestem raczej laikiem, jeśli chodzi o diagnostykę aut A co do tego czujnika... ktoś wie, gdzie takowy się znajduje?? Zastanawia mnie ten temat...
bojan167 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy? Ok, zrobię jak radzisz. Kuzyn mi sprawdza, chyba AUTO-COMem, ale nie jestem pewny nazwy. Jestem raczej laikiem, jeśli chodzi o diagnostykę aut A co do tego czujnika... ktoś wie, gdzie takowy się znajduje?? Zastanawia mnie ten temat... W schowku pasażera może być wyłącznik poduszki powietrznej pasażera i tylko pasażera-nie całego systemu air bag. Jego wyłączenie-dezaktywacja-poduszki pasażera w żadnym wypadku nie powoduje zapalenia się kontrolki AIR BAG. Jeżeli kontrolka się zaświeciła-na pewno są błędy zapisane w sterowniku air bag- sprawdź innym sprzętem-jeżeli masz taką możliwość.
krzysaudi Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jaki czujnik ?? ABS-u czy jakiś inny ?? Myślę iż może masz spadek ciśnienia w oponach ze względu na zimową porę i dlatego tak reaguje auto tym świecącym airbagiem ....
xbladyx Opublikowano 24 Grudnia 2012 Opublikowano 24 Grudnia 2012 zrób diagnoze vagiem i sprawdz czy nie masz wody pod dywanikiem/wykładziną od strony kierowcy
ozzy1991 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 mi się świeciła kontrolka od jaśka to posprawdzałem połączenia pod siedzeniami i pomogło
Rekomendowane odpowiedzi