banan87 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam, jeżdżę B7 2.0TDi BRD 170KM, silnik z DPF-em, który został usunięty fizycznie i programowo. Lać jakieś uszlachetniacze do paliwa? Jak tak, to jakie (do tego silnika)? Na zimę inne niż na lato? Nie miałem z tym nigdy do czynienia... Do tej pory tankowałem te 'lepsze' paliwa (verva, ultimate, itd.), podobno lepiej jest zalać zwykłe paliwo i dolać jakiś uszlachetniacz. Jeśli tak, to jak często to lejecie? Thx...
kuchar222 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Szczerze mówiąc to nie wiem czy to coś pomaga Ja też wcześniej lałem BP Ultimate, a teraz leję zwykły ON z BP albo innych markowych stacji i nie widzę różnicy. Jak będzie ci się miał popsuć wtrysk to i tak padnie Od czasu do czasu dolewałem STP do paliwa i myślę, że nie zaszkodziło ale pomóc chyba też nie pomogło. Takie jest moje zdanie.
SotoM Opublikowano 27 Grudnia 2012 Opublikowano 27 Grudnia 2012 równiez posiadam B7 BRD - leje paliwo lotos- na zmianę zwykły ON lub ON Dynamic a takze paliwo ze źródła. jedyne co wlewam na chwile obecna to co drugie tankowanie środek do czyszczenia ukł.paliwowych firmy Amsoil... ADF DIESEL PERFORMANCE oczywiscie zakupiłem na zime depresator do paliwa XERAMIC Diesel Protector -40°C - depresator diesla 500 ml - porównaj ceny, zobacz opinie i recenzje ale jakos go w ogóle nie uzywałem bo nie ma potrzeby. silnik przy -13stp odpalał bardzo ładnie...wiec nie kombinowałem i przestałem się także stresować...
klattaa Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam ja do mojego BRD leje od czasu do czasu raz na 3-4 miesiące takie coś jak MOTUL DISEL SYSTEM CLIN. Poznałem ten specyfik przez Naszego klubowego tunera Rogala, kazał wlać przed programem, czyści to podobno cały układ paliwowy i wtryskowy.
banan87 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wlałem wczoraj STP do diesla i zaczynam tankować zwykłego ON, podobno niczym się te 'lepsze' paliwa nie różnią od tych 'gorszych'... I to STP się leje co jakieś 5tys km chyba.
michier Opublikowano 30 Grudnia 2012 Opublikowano 30 Grudnia 2012 ja lałem diesel spulung z liquli moly co czwarte tankowanie
patryk10015 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 ja też lałem diesel spulung LM, a zimą leje skydda ale nie wiem czy coś on wogóle daje bo nigdy nie było problemów zimą z odpalaniem auta i podobno przy preparatach czyszczących układ paliwowy warto także wymienić filtr paliwa
Rekomendowane odpowiedzi