Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomocy MK czy co ?? prosze o pomoc. Moduł Konfortu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przy naprawie wycieraczki i spryskiwaczy tylnej szyby rozładował mi sie akumulator podłączyłem prostownik i dalej na włączonym zapłonie testowałem wycieraczkę gdzie w pewnym momencie gdy włączyłem zapłon tak jak by licznik mi się zawiesił wskaźnik paliwa itp. wyłączyłem zapłon odczekałem aż się naładuje akumulator i od tamtego momentu nie działa mi panel sterowania szybami 4 elektryczne, oświetlenie nie gaśnie jak zamknę drzwi albo odpalę tylko da się wyłączyć w pozycji zero i nie dział panel ryglowania drzwi. wszystkie bezpieczniki sprawne. Co mogło się stać?

Opublikowano

Podepnij vaga i sprawdź błędy w module komfortu, powinno się wyjaśnić. Możliwe że coś sfajczyłeś. Nie robi się tak że ładujesz akumulator prostownikiem i bawisz się elektroniką w aucie....

Opublikowano

Dodam teraz ze odłączyłem akumulator na jakiś czas i po podłączeniu nie działa mi teraz dodatkowo kluczyk scyzoryk i świeci się ESP.

---------- Post dopisany at 14:55 ---------- Poprzedni post napisany at 12:06 ----------

Czy ktoś jest w stanie mi pomoc ??? na tym forum

Opublikowano

bez podpięcia vaga się nie obędzie

Opublikowano

wiem tez tak myślę, ale teraz co zaobserwowaliśmy to chyba ta akcja z prostownikiem to przypadek. Teraz to wygląda tak: centralny dziala rygluje drzwi tylko oprócz drzwi kierowcy i nie migają kierunki przy zamykaniu. Boczek kierowcy zachowuje sie tak jak by nie dostawał zasilania na każdych innych drzwiach podśwetlają sie guziki od szyb a od kierowcy nie ale co dziwne dioda czerwona w boczku koło szyby mruga nawet jak jade i czerwone swiatlo ostrzegawcze sie pali jak otworze drzwi od kierowcy. Jak otworze drzwi od pasażera albo klapę to na zegarach pokazuje ze są otwarte drzwi a jak kierowcy to nie i w ogóle nie gaśnie oświetlenie w środku tylko jak jest w pozycji zero tak jak by były caly czas otwarte drzwi. moze jakis kabel zasilajacy sie przelamal? jakim kolorem jest oznaczony?

Opublikowano

Masz takie objawy jakby się jakiś kabelek przetarł w wiązce idącej od drzwi do słupka.

Opublikowano

Dokładnie, jutro mailem jechać pod vag ale nie wytrzymałem i sam zacząłem grzebać i sa przełamane dwa cienkie pomarańczowe przewody w łączniku gumowym miedzy słupkiem a drzwiami myślę ze to to bo jeszcze ich nie zlutowałem bo narazie nie mam takiej możliwości.

Opublikowano

Na pewno to jest przyczyną, bo miałem takie same objawy jak ty opisałeś. Z tego co pamiętam to właśnie pomarańczowy kabelek u mnie też się przełamał. Ale i tak pewnie trzeba będzie pokasować błędy w MK.