Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A3 1,9TDI ALH 90 KM 98r Problem z odpaleniem .... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, autko odpaliłem normalnie ( stało 2 dni na deszczu ) wjechałem do garażu, zgasiłem i klops, nie mogę odpalić, kontrolki wszystkie gasną, na vagu 0 błędów .... gdzie szukać przyczyny ?? icon_sad.gif

Opublikowano

a kreci normalnie?

Opublikowano
kontrolki wszystkie gasną, na vagu 0 błędów .... gdzie szukać przyczyny ??

Nie patrz na to czy gasną tylko zwróć uwagę czy zapala się w ogóle kontrolka świec żarowych w momencie włączenia zapłonu - jeśli nie - wina leży po stronie przekaźnika 109 (numer na jego obudowie, znajduje się pod deską rozdzielczą dokładnie nad podstopnicą lewej nogi, wyjmij go i przeszlifuj jego nóżki a jak to nie pomoże to zdejmij obudowę i lutownicą popraw wszystkie luty na płytce drukowanej). Skoro Vag nie pokazuje żadnych błędów to są tylko dwie opcje albo przekaźnik 109 albo zacięta klapa gasząca wewnątrz obudowy zaworu EGR w pozycji zamkniętej z tym, że tę drugą opcję można od razu wykluczyć jeśli nie masz wrażenia, że podczas kręcenia rozrusznikiem kręci on zbyt lekko jakby silnik nie miał kompresji.

Opublikowano
  • Autor

Kreci normalnie, tj pierwszy raz jakby chcial zapalic a pozniej jakby sie tak przydlawial .... po przekreceniu kluczyka zaswieca sie kontrolka zarowych swiec ....

Opublikowano

a próbowałeś odpalić go na np. plaka jak odpali na dwie trzy sekundy to będzie wiadomo że coś z paliwem może sie zapowietrzył miałem taki przypadek

Opublikowano
  • Autor

no jednak Sztomel miał racje, zacięta klapa, ruszyłem i odpalił odrazu :decayed: Jest jakiś sposób aby ją na stałe rozruszać, czy trzeba czyścić egr w środku ??

Opublikowano

tylko wyjęcie i czyszczenie