Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie ACC Adaptive Cruise Control aktywny radar 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czy jeszcze ciut za wysoko nie jest , a było mocowanie pogięte przekrzywione ? Sprawdź jakie masz kąty , ale na pewno będą rozjechane , u mnie były ok 0,01 i 0,03 chyba nawet jak byłem ochronę zdjąć to serwisant potwierdził że są bdb

Opublikowano

Radar kupiłem w b.dobrym stanie z uchwytem i było wszystko załozone. Czy dobrze jest dowiem się pewnie jak będę kodował.A kąty można potem ustawić regulując radar? niżej nie chce zejśc chyba że dognę mocowanie :)

Opublikowano

Jeśli mocowanie jest proste, bez jakichś dzwonów, to ja bym go nie ruszał. To jest kawał blachy i sam się nie wygina. U mnie po zamontowaniu nie ma możliwości żadnej regulacji uchwytu i tak jest moim zdaniem prawidłowo. Radar reguluje się tylko trzema śrubkami, którymi jest wpięty w uchwyt. Jak zaczniesz przestawiać uchwyt a nie daj Boże jeszcze go giąć, to ja Ci kariery z kalibracją nie wróżę.

Opublikowano

Jeśli mocowanie jest proste, bez jakichś dzwonów, to ja bym go nie ruszał. To jest kawał blachy i sam się nie wygina. U mnie po zamontowaniu nie ma możliwości żadnej regulacji uchwytu i tak jest moim zdaniem prawidłowo. Radar reguluje się tylko trzema śrubkami, którymi jest wpięty w uchwyt. Jak zaczniesz przestawiać uchwyt a nie daj Boże jeszcze go giąć, to ja Ci kariery z kalibracją nie wróżę.

Hohe zobacz pare postów wcześniej na zdjęcia zamieszczone przez frog125 , jak mu siedział radar zanim dogiął mocowanie , dziwne jest to mocowanie :eusathink: jak by było po dzwonie na pewno by się rzuciło w oczy że coś jest skrzywione , że by się jeszcze nie okazało że radar jest uszkodzony :kwasny:

Opublikowano

http://www.ebay.pl/itm/Audi-A4-8K-TDI-Diesel-FIS-MFA-ACC-Tacho-Cluster-Kombiinstrument-8K0920930H-T85-/351174684001?pt=DE_Autoteile&hash=item51c3a46d61

Który podpasi ? :eusathink: któz to wie .

Nie ma 100% pewności czy ciut starszy przejdzie CP raczej mało kto sobie tak testował liczniki :)

Wydaje mi sie ze ten nastepny powinien zatrybić po 2010 .

Nie no ponad tysiąc to troche dużo, czekam dalej coś w końcu zlowie

Opublikowano

Z tym żeby nagiąć to żart. Ale tak wychodzi to co mam innego zrobić u mnie jest akurat możliwość tego przesunięcia w lewo prawo jak poluzuje śruby

Narazie nie mam jak sprawdzić kątów bo nie mam z gateway ściągniętego cp

Opublikowano

z acc radaru trzeba ściągnąć ochronę nie z gateway chyba że gateway też zmieniałeś

u mnie nie ma żadnej regulacji przy montażu uchwytu , uchwyt się przykręca na stałe śrubki muszą być pasowne w te otwory bo jak będą mniejsze śruby to przesuniesz radar 1mm na otworze a wiązkę radar ma na 200 metrów to na końcu ta wiąska będzie o co najmniej metr w bok w jeden albo drugi czyli będzie mierzyła pobocza a nie pas jezdni przed autem

Do montażu najlepiej zaopatrzyć się w oryginalne kołki montujące albo samemu zrobić taka tulejkę bo otwór w mocowaniu radaru na średnice 6mm a orwór w podłużnicy ma otwór 8mm

chyba że to nie przeszkadza przy montażu i to regulacje radaru dają rade ustawić , tego nie wiem , ja zrobiłem tulejki przykręciłem pasownie (bardzo pasownie ) i nie musiałem robić kolibracji w serwisie (a to dodatkowy koszt) bo kąty były idealne , radar kupiłem skompletowany tak jak był wykręcony z innego auta tak go przykręciłem niczego nie ruszałem

Opublikowano

Ja też kupiłem te tulejki ale tulejkę wsadziłem do belki do srodka a radar przyłożyłem od spodu i przykręciłem pewnie coś złe zrobiłem a na vcds będzie widać kąt odchylenia'

Opublikowano

Jak zrobiłeś tak jak piszesz to dobrze masz zrobione , tak kąty widać na vcds musza się mieścić w zakresie 0.8 <> -0.8 jak będą poza tym zakresem będzie trzeba kalibrować

Opublikowano

Byłem dziś a aso i powiedziano mi że radar moze być krzywo przykręcony dlatego że są krzywo wywiercone i beleka musi byc pod acc :facepalm: ponoć mieli taki przypadek już sam nie wiem

Opublikowano

chyba ich pogięło :facepalm: ja pi....le nie mam pytań , przecież otwory są fabrycznie w belce robione nie ma opcji żeby były krzywo wywiercone :facepalm:

pewnie by chcieli dodatkowo zarobić będą liczyć że zamówisz belkę którą i tak nie zobaczysz po jak przyjdzie pójdzie na serwis tam ja zamontują potem odpowiednio każą se zapłacić , a tak naprawdę będzie taka sama ja ta zamontowana teraz w twoim aucie

Edytowane przez Love-AUDI

Opublikowano

Byłem dziś a aso i powiedziano mi że radar moze być krzywo przykręcony dlatego że są krzywo wywiercone i beleka musi byc pod acc :facepalm: ponoć mieli taki przypadek już sam nie wiem

Bzdety jakieś. Przecież to nie Mietek wiertarką w garażu wierci, tylko roboty w fabryce. Poszukaj jakiegoś kolegi w okolicy i porównaj mocowania. A może zderzak nie siedzi jak powinien? Tak tylko gdybam.

Opublikowano
  • Autor

Panowie dajcie swoje nr sterowników silnika i dane ( skrzynia , rok ) :wink: wpisze do pierwszego posta .

A propo mocowań w kłach zderzaka , kazde auto powinna miec fabrycznie przygotowane .

otworyacc.jpg

Opublikowano

zderzak też sprawdzałem heh coś czuję że w końcu wywalę to i spokuj. Też mi się wydaję że bzdurą jest ta belka.

Opublikowano

Z resztą, najpierw uruchom radar, może jest ok.

Opublikowano

Otwory w belce sa fabrycznie robione jak juz ktoś wspomniał ,do tego jesli uchwyt radaru jest prosty ,to albo sam radar jest przestawiony względem mocowania (te 3 długie śruby) ,albo ewentualnie kołki które sie nabija w otwory w belce jakoś krzywo siadly i dlatego uchwyt równie krzywo leży ,innej opcji nie ma.

Opublikowano

kołek w otwór nie wejdzie bo jest za szeroki, dałem go do srodka belki a od spodu przykręciłem ok będę cos myslał dalej

Opublikowano
  • Autor

kołek w otwór nie wejdzie bo jest za szeroki, dałem go do srodka belki a od spodu przykręciłem

I tak ma być .

Opublikowano

To dziwne montowanie. Po co w takim razie byłyby te nity, w ten sposób wystarczyłaby zwykła nakrętka.