Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie ACC Adaptive Cruise Control aktywny radar 2007-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uchwyt mam z przed lifta a sam radar z po lifta :whistling: Wydaje mi się że chyba sam radar jest po prostu mniejszy :eusathink:

Opublikowano

no jeśli tak mówisz to zostaje ostatnia odpowiedz że radar jest mniejszy z polifta , bo w polifcie jest mniejszy otwór kratce zderzaka a ty masz przedlifta a tam w kratce jest większy otwór ....

Opublikowano

Panowie, po co piszecie takie bzdury ("radar z polifta jest mniejszy")? Radar z lifta jest dokładnie tych samych rozmiarów! Różni się wyłącznie zciętymi narożnikami dlatego mają troszkę inne ramki.

Wysłane z iPhone

Opublikowano

czyli mniejszą dlatego widać dziury koło niego , miałem oba w ręku i wiem że jest różnica

Opublikowano

To z ciekawości przymierzę ramkę z przed lifta i zobaczymy czy faktycznie wypełni całą dziurę :whistling:

Opublikowano

Nie wiem co "miałeś w ręku" ale ja ma oba radary na półce obok siebie i są tej samej wielkości. No ale skoro "miałeś w ręku"...

Wysłane z iPhone

Opublikowano

po bokach będzie szpara bo ona nie dolega całkiem do kratki zderzaka , natomiast jak popatrzysz się z przodu czyli jak będziesz stał przed autem to nie będzie widać tych dziur tak jak teraz na zdjęciu co dodałeś

.... ale i tak jakoś dziwnie u góry otworu jest ten radar .....

Edytowane przez Love-AUDI

Opublikowano

Kto wie jakie mają numery liczniki z A5 z ACC poliftowe które pasują do A4 2.0TDI?

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Poliftowe z ACC ,A5 diesel :

8T0 920 932 C - 28.05.2012 - 27.05.2013

8T0 920 932 K - 28.05.2013 >>>

Przyklad :

http://allegro.pl/licznik-zegar-audi-a5-diesel-8t0920932k-i5114896380.html

Edytowane przez MarcinOslo

Opublikowano

Dzięki Marcin a nie wiesz czy te ramki z A4 przedliftowej(nawiewu i ekranu) bedą pasować do licznika z A5 liftowej?

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Dzięki Marcin a nie wiesz czy te ramki z A4 przedliftowej(nawiewu i ekranu) bedą pasować do licznika z A5 liftowej?

Niestety nie wiem.

Opublikowano

Nie bedą pasowały niestety

Opublikowano

Czy sterownik ABS ma coś wspólnego z działaniem ACC a raczej z zakodowaniem ACC ?

Edytowane przez czwura

Opublikowano

Czy sterownik ABS ma coś wspólnego z działaniem ACC a raczej z zakodowaniem ACC ?

odpowiedz masz w poście #1
....Przedstawione na rysunku sterowniki są niezbędne dla działania ACC !!!!! .
Sterowniki oznaczone czarnym punktem odpowiadają za podstawowe funkcje, w przypadku pozostałych sterowników komunikat o usterce prowadzi do natychmiastowego wyłączenia ACC lub sterowniki te są odpowiedzialne za wizualne i akustyczne wskazanie informacji i komunikatów o usterkach.
03: ABS Brakes (J104)
Dla uruchomienia ACC w A4/B8 nie ma konieczności bezpośredniego kodowania 03: ABS Brakes (J104)
Opublikowano

U mnie np. Abs kodowania nie przyjmuje, mimo to ACC działa.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy licznik z ACC z 3.0tdi bedzie pasował do 2.0tdi???

Edytowane przez czwura

Opublikowano

U mnie np. Abs kodowania nie przyjmuje, mimo to ACC działa.

A co Ty chciales kodowac w ABS ?

A czy licznik z 3.0tdi bedzie pasował do 2.0tdi???

Bedzie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Manetki z tasma polift pod ACC

8R0953568R 4G0953502AB

Czy cos takieo podejdzie bez problemu do przedlifta z 2010 z Multifunkcja i ACC ? W watku z tempomatem jest ta tasma opisana jako blizej nieokreslona. Btw manetki i tasma z A4, A5 i Q5 sa takie same ?

Opublikowano

Ok, dzięki. Znalazłem dość tanio komplet także zamawiam i zabieram się niedługo za montaż wszystkiego. Po przeczytaniu całego wątku mam trochę obawy jak pójdzie, ale bądźmy dobrej myśli :)

Przeczytałem watek wzdłuż i w szerz i większość ma problem z zakodowaniem sterownika silnika byte 6 bit 1. Nie wiem czy to wina vcdsa czy samochodu ale w byte 6 mam tylko system start/stop, tempomat i acc jest w byte 5 jak na zdjęciu poniżej. O co biega?

20150520_185840.jpg

20150520_185828.jpg

Edytowane przez czester