Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Błyskanie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musze wyjac zarnik przed kupnem czy moge to sprawdzic jakos moze po kodzie :mysli: mam bixenon

Opublikowano

musze wyjac zarnik przed kupnem czy moge to sprawdzic jakos moze po kodzie :mysli: mam bixenon

Ja mam jak byk na reflektorze napisane D1S - otworzysz maskę to od razu zobaczysz.

Pewien jesteś że masz bixenon? Mi w serwisie powiedzieli że w B7 nie było montowanych bi i że często ludzie mylą bixenony z xenonami skrętnymi :mysli:

Opublikowano

Masz racje jest napisane jak byk na lampie tez mam D1S,a co do Bi to ja mam kod 8ED=BI-functional headlight with gas discharge lamp,for driving on the right.I co o tym myslisz? :mysli:

Opublikowano

W B7 nie było zwykłych xenonów tylko BI a żarówka D1S

Opublikowano
Mi w serwisie powiedzieli że w B7 nie było montowanych bi i że często ludzie mylą bixenony z xenonami skrętnymi mysli

Jezuuuuuuuuu !Zmień serwis stary .

Opublikowano

Masz racje jest napisane jak byk na lampie tez mam D1S,a co do Bi to ja mam kod 8ED=BI-functional headlight with gas discharge lamp,for driving on the right.I co o tym myslisz? :mysli:

jesli zapalasz długie i zapalają się żarówki H7 - to nie masz bi. Poczytaj sobie o xenonach i wszystko będzie jasne.

Też mam kod 8ed i na bank nie mam bixenonów - światła długie oświetlają mi żarówki H7 - sprawdź sobie czy też tak masz.

Opublikowano

jesli zapalasz długie i zapalają się żarówki H7 - to nie masz bi. Poczytaj sobie o xenonach i wszystko będzie jasne.

Też mam kod 8ed i na bank nie mam bixenonów - światła długie oświetlają mi żarówki H7 - sprawdź sobie czy też tak masz.

co Wy piszecie :gwizdanie:[br]Dopisany: 08 Lipiec 2008, 09:18 _________________________________________________Kolega Keżor wytłumaczył na czym polega bixenon

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t18527.0.html;highlight=bixenon

Opublikowano
Mi w serwisie powiedzieli że w B7 nie było montowanych bi i że często ludzie mylą bixenony z xenonami skrętnymi mysli

Jezuuuuuuuuu !Zmień serwis stary .

Pewnie i masz racje- w serwisach też bzdury gadają - ale poco mi w reflektorze żarówka H7 wobec tego?

Dzisiaj sobie jeszcze to sprawdzę dokładnie - jak się okaże że mam bixenony to tylko będę sięcieszył.

Opublikowano

Tez uwazam ze w b7 sa tylko Bi a to ze jest zarowka h7 to jest normalne moj ojciec w S-klasie ma Bi i tez ma zarowke h7.

Opublikowano

Pewnie i masz racje- w serwisach też bzdury gadają - ale poco mi w reflektorze żarówka H7 wobec tego?

Zrób nam zdjęcie lampy jak możesz , musze zobaczyć to H7 :)

Opublikowano

Tez uwazam ze w b7 sa tylko Bi a to ze jest zarowka h7 to jest normalne moj ojciec w S-klasie ma Bi i tez ma zarowke h7.

No oczywiste że ma i że TY masz.Podałem link w którym jest opisane czym sie różnią xenony od bixenonów :)

Opublikowano

Zrób nam zdjęcie lampy jak możesz , musze zobaczyć to H7 :)

Może chodzi mu o lampki do jazdy dziennej :mysli:

Opublikowano

Tyle że tam nie ma napewno H7, lecz (chyba) takie żarówki jak od kierunków tyle że białe

Opublikowano

Tyle że tam nie ma napewno H7, lecz (chyba) takie żarówki jak od kierunków tyle że białe

dokładnie :)

Opublikowano

Już wszystko wiem - przepraszam za zamieszanie - Pan z serwisu wprowadził mnie w błąd a ja w tym błędzie konsekwentnie tkwiłem i stąd bzdury które pisałem wcześniej.

Dzisiaj sobie sprawdziłem i rzeczywiście światła długie lecą z ksenona czyli mam bi :wallbash:

Myślałem że żarówki H7 (bo na reflektorze obok D1S mam H7 napisane) są do świateł długich a okazuje się że do dziennych.

Jeszcze raz przepraszam :embarrassed:

Opublikowano

Taki masz,bo coś dalej nie rozumiem

901e6d39f77f6237.jpg

Opublikowano

Zarowka do jazdy dziennej to napewno nie h7 jest to zarowka taka sama jak przy kierunkach tylko ze przezroczysta :>

Opublikowano

Zarowka do jazdy dziennej to napewno nie h7 jest to zarowka taka sama jak przy kierunkach tylko ze przezroczysta :>

Kolego to właśnie napisałem 3 posty wyżej

Opublikowano

Taki masz,bo coś dalej nie rozumiem

Tak - taki mam, tylko żarówkom się nie przyglądałem a na reflektorze mam H7 nie wiadomo skąd wyryte. Po Waszych postach poszedłem do auta i doszedłem w końcu do całej prawdy i tylko prawdy :notworthy:

Nie ma tam H7 tylko jakaś zwykła bańka wsadzona, która w dzień świeci na brązowo bo żółtym bym tego nie nazwał :disgust:

Ale narobiłem zamieszania - moja wina - domysłami się kierowałem zamiast sprawdzić organoleptycznie (na przyszłość nie będę słuchał ludzi z serwisu zanim nie zobaczę, dotknę lub poliżę) :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a to mozna iloc K zmienic zarnikami ?? od zernikow zalezy ilosc K ?? mi tez w nocy mrugaja :/ jade i jak stroboskop zgasnie i zapala sie ale nie za czesto kolega napisal ze lepiej wymienic bo moze sie cos zpindolic wiecej a 200zł to nie duze koszta :) tylko nie wiem jak z tymi K zmieniac nie zmieniac jak zmieniac to na ile czy zostac z ori K ?? K=Kalviny czy cos :P