Ranka2 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Witam Kupiłem Audi a4 b6 bez radia, zdecydowałem sie na kupno radia firmy blaupunkt i nie mam pojęcia jak podłączyć wzmacniacz basowy, nie wiem który przewód jest masą, proszę o pomoc, Może macie schemat kostki wchodzącej do wzmacniacza?? Proszę o pomoc
domin79 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Złącze 23-stykowe niebieskie 1 - Tylny prawy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji 2- Sygnał masy z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji 3 - Tylny lewy sygnał z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji 9 - Plus przyłączony z radia /sterownika systemu nawigacji z napędem CD /sterownika z jednostką wskazań radia i systemu nawigacji 14 - Głośnik niskotonowy (+) 15 - Głośnik niskotonowy (-) 17 - Tylny lewy głośnik (+) 18 - Tylny lewy głośnik (-) 20 - Tylny prawy głośnik (+) 21 - Tylny prawy głośnik (-) 22 - Zacisk 31 23 - Zacisk 30
gregor_gg Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Ja też podłączałem ori wzmacniacz pod nieori radio. Całkiem prosto, tylko, że musiałem wiązkę kabli ciągnąć do tyłu do wzmacniacza. Jakby co, to pytaj. Chyba, że masz instalację pod ori radio, to trzeba moduł do tylnych głośników dokupić i będzie wszystko cacy.
Rekomendowane odpowiedzi