maroo1991 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 witam. Koledzy ułamała mi się ta rurka żółta co bagnet w nią wchodzi, widze że troche tam jest zachlapane olejem na dole, jeszcze jutro musze zrobić 500km i chciał bym się dowiedzieć czy tamtędy ucieka dużo oleju... uszkodzone na samym dole, dziurka średnicy 1 cm... 1.9 TDI
egon@ Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Chlapac coś tam bedzie bo wiadomo ciśnienie w skrzyni korbowej, ale nie na tyle żeby wywalilo cały olej, jak będziesz jechał po trasie to musisz zerknac ze dwa razy jak tam sytuacja sie ma.
Talib13 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Całego oleju może i nie wywali ale silnik uwalony będzie, ja zrobiłem 25km z odczepioną rurką (tandetna podróba, kupiona na szybko aby wrócić do domu za 5 zł, inaczej wygięta jak ori przez co nie pasowała do pokrywy osłaniającej silnik) i miałem pełno kropek po oleju na bloku. Trochę dużo masz do przejechania i jeszcze więcej do stracenia jeżeli oleju będzie za mało, ja osobiście pokombinowałbym z zaklejeniem tego nawet taśmą jakąś bo raczej w sobotę wieczorem lub w niedziele nie kupisz nowej i wtedy jakoś próbował jechać. Nowa kosztuje chyba coś koło 20 zł, na forum w dziale warsztat jest nawet wątek o tym i podane są nr. części ale i bez tego panowie w aso powinni odnaleźć ją i z tego co pamiętam jest dostępna "na już".
patryk10015 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 ale jak kolega ma nagły wyjazd to lepiej teraz jakoś na szybko obkleić a po podróży wymienić ---------- Post dopisany at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:05 ---------- z drugiej strony 20zł czy tam 30zł nie warte jest remontu kapitalnego silnika gdy zbraknie oleju
maroo1991 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 panowie w sobotę o 22 przejeżdżałem w jakimś mieście koło warsztatu, z ciekawości się zatrzymałem i zaglądnąłem czy wgl. otwarte ) był tam taki młody kolo i robił coś w swoim aucie po godzinach... wymienił bagnet na jakiegoś chinola za 7 zł, ale ładnie go zagrzał, trochę naprostował bo nie pasował tak jak ori. i wziął za to 20 zł... jeszcze mi osłonę pod silnikiem przykręcił nie znam adresu bo bym go polecił! ale za jeden dzień potrafiło cały silnik schlapać... na wiosnę czeka mnie mycie
sebul Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Tez mi sie to ulamalo, ale ja to skleilem klejem i jeszcze tasma izolacyjna , bylo ok, ale zajechalem do motoryzacyjnego i kupilem nowe za 5 zl :]
Rekomendowane odpowiedzi