Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulacja świateł przednich audi A4 B5 1999r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam piszę w sprawie dotyczącej regulacji świateł w audi a4 b5 wersja poliftowa z soczewkowymi lampami Valeo. Interesuje mnie gdzie znaleźć śrubki do regulacji lamp góra , dół .Dzieki z góry za pomoc koledzy :decayed:

Opublikowano

Przyjrzyj sie dokladnie wszystkim dziurkom:decayed: w przednim pasie, bynajmniej w przedlfcie tak jest:wink:

Opublikowano
  • Autor

no ok przyjrzałem się i są w obu lampach takie pokrętła koloru białego na klucz imbusa lecz kiedy zacząłem kręcić jedną z tych śrub to obracała się śruba lecz lampa nie podnosiła się ani nie opuszczała co począć ?

Opublikowano

a silniczki w lampach nie reagują w ogole??

Opublikowano
  • Autor

silniczki elektrycznej regulacji lamp góra dół działają prawidłowo a regulacja imbusem nie działa

Opublikowano

a nie masz przypadkiem układu samopoziomowania ? obydwiema regulacjami w lampie kręciłeś i nic ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

układu samopoziomowania nie mam a (2 regulacjami kręciłeś) nie rozumiem a to jest jeszcze jakaś regulacja lampy

---------- Post dopisany 29-01-2013 at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2013 at 10:28 ----------

a to lampy polifotwe mają jakieś 2 regulacje oprócz góra dół jest coś jeszcze

Opublikowano
układu samopoziomowania nie mam a (2 regulacjami kręciłeś) nie rozumiem a to jest jeszcze jakaś regulacja lampy

---------- Post dopisany 29-01-2013 at 20:32 ---------- Poprzedni post napisany 16-01-2013 at 10:28 ----------

a to lampy polifotwe mają jakieś 2 regulacje oprócz góra dół jest coś jeszcze

Oczywiście. Jest jeszcze regulacja prawo/lewo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

ok koledzy okazało się ze dzwigienka faktycznie znajdowała sie w lampie lecz poprostu była wygięta do góry i była trudno zauważalna więc okazało się że można było przestawić, lecz cały czas nie wiem czemu i która od czego służą pokrętła znajdujące się na lampie ( tzn wiem ze jedna można ustawić góra dół a drugą lewo prawo ) lecz czy regulacja lewo prawa jest zauwazalna np na scianie budynku

Opublikowano
ok koledzy okazało się ze dzwigienka faktycznie znajdowała sie w lampie lecz poprostu była wygięta do góry i była trudno zauważalna więc okazało się że można było przestawić, lecz cały czas nie wiem czemu i która od czego służą pokrętła znajdujące się na lampie ( tzn wiem ze jedna można ustawić góra dół a drugą lewo prawo ) lecz czy regulacja lewo prawa jest zauwazalna np na scianie budynku

jest zauwazalna. ale nie spodziewaj sie ze bedzie to zakrec 0,5m.

a co do samopoziomu. to nie zmienia to faktu ze każde lampy nawet w aucie z układem samopoziomu. wymagają automatycznej regulacji.

samopoziom to tylko automatyczny odpowiednik ręcznej regulacji góra doł przy obciążeniu.

błędne jest założenie ze lamp z samopoziomem sie nie ustawia bo one same się ustawiają.