Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wahania obrotów podczas jazdy i stania , proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie , problem polega na obrotach , posiadam Audi B5 1995 1.8 na gazie BRC dzieje się to na benzynie jak i gazie

obroty wariują na zimnym jak i ciepłym silniku , podczas jazdy i stania podchodzą ponad 2000... i opadają i tak w kółko , może nie jest to cały czas ale teraz zdarza się to częściej , wyczyściłem przepustnice i nic to nie pomogło , co robić dalej ? proszę o pomoc bo żona mi żyć nie daję !! i nie tylko żyć ;) bez auta ani rusz ...

Opublikowano

Posprawdzaj wężyki podciśnieniowe,dostaje lewego powietrza.

Opublikowano

Zobacz szczelność dolotu szczególnie odma, ale podstawa to VAG. :)

Opublikowano
  • Autor

a gdzie te wężyki znajdę ? sorka ale nie znam się aż tak dobrze ;\ powiedzcie mi gdzie tego szukać tą odmę , też?

Opublikowano

Odpal silnik i psiuknij plakiem w okolicach dolotu przepustnicy i jak silnik zacznie wariować to będziesz wiedział że jest gdzieś nieszczelność, i jak nie zabardzo się znasz to raczej oddaj do mechanika, a jak nie to szukaj po kolei w dolocie dziury, wężyki podciśnienia odchodzą ci bezpośrednio od przepustnicy taki cienki który idzie do regulatora ciśnienia pb i drugi idzie do ezektora czyli takiego trójnika. Po prostu musisz każdy wężyk sprawdzić, ale najpierw podłącz pod VAG bo może się naszukasz a tu jakiś czujnik nie domaga :)

Opublikowano

może też być czujnik cieczy, kiedyś miałem identyczne objawy

Opublikowano

sprawdź ładowanie alternatora i napięcie aku w spoczynki i w stanie pracy pod obciązeniem i bez miałem pdobnie jak mi altek padał.....

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

koledzy chciałbym odświeżyć temat tak jak pisałem walczę z autem z tymi obrotami - po wizycie u elektryka , bo miałem jeszcze mały problem z rozrusznikiem - okazało się ze dopatrzył się urwanego przewodu odmy , powiedzcie mi czy to jest przyczyna ze auto wariuje , obroty ? jutro wstawiam do mechanika

Opublikowano

jak najbardziej dziurawa odma róna się falowanie obrotów itp itd lewe powieetrze ciągnie

Opublikowano

oczywiście, że tak pisałem szczelność dolotu a odma to jego część :) jak wymienisz odmę to powinno być wszystko dobrze, a falują ci dlatego że silnik sobie "lewe" powietrze łapie i przepływka mu daje coś innego i coś innego zasysa w skrócie :)

Opublikowano
  • Autor

dzieki Piter mam nadzieje że jutro wszystko wróci do normy po wymianie odmy :) miłego wieczoru , pozdr

---------- Post dopisany 05-02-2013 at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany 03-02-2013 at 21:41 ----------

uufff i po problemie - tak jak pisaliście panowie odma była przyczyna świrowania obrotów , w ogóle jej nie miałem , porwana itp , ułamana ;\ dziś już jest dobrze wymieniona cała , autko wróciło do normy , ahhh od razu lepiej się zbiera itp itd , a najbardziej cieszy równa praca silnika :):) dzięki koledzy za pomoc , kończę temat

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak by ktoś szukał miałem podobne obiawy, winny był szmaciany wężyk od podcisnienia który idzie do przepustnicy...

http://a4-klub.pl/1-8-211/szarpanie-zla-temperatura-ciezko-pali-wariuje-problem-rozwiazany-265729/#post3407506