Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd po zakupie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) niedawno kupiłem a4 1.6b z 2004r Sedan 94 tys . Auto nabyłem od pierwszej właścicielki (Babci) która prowadziła serwis tylko w Audi. Wdłg ks serwisowej i faktur były zmieniane tylko oleje, filtry ,klocki hamulcowe i regeneracja klimy . Zawieszenie super stan ogólny bardzo dobry , auto zadbane jeżdziło tylko po niemieckich drogach. Więc teraz nasuwa mi się pytanie co robić dalej??? Planuje : oleje filtry ,wymiana rozrządu i serwis klimatyzacji . Proszę o pomoc bo sam nie wiem czy coś jeszcze wymaga sprawdzenia przy tym przebiegu i roczniku.

Opublikowano

Serwis klimy zostaw sobie na upalne dni. Co do reszty to odstawiasz auto do mechanika na wymianę rozrządu itd. i mówisz żeby przeglądną auto bo jesteś świeży i on będzie wiedział na co patrzeć.

Co warto wymienić??... płyn chłodniczy i pompę wody- wiadomo, płyn hamulcowy, wspomagania. Przegląd stanu zawieszenia i innych gum, przy grzebaniu w hamulcach przesmarować tłoczki i prowadzenia... może wymiana tarcz :wink:

Opublikowano
  • Autor

Auto ma nowy TÜV i wszystko w normie ale sam już nie wiem w ostatnim aucie (Peugeot 206) będąc jeszcze w pl miałem co chwile problemy a to to a to tamto właściwie nie było miesiąca bez napraw i teraz wole dmuchać na zimne. Chciałem się od razu zapytać jak wygląda syt z awaryjnością (ogółem) takiego autka bo w sumie to moje pierwsze Audi :decayed:

Opublikowano

nie porównuj peugeota z audi :grin::grin::grin::grin::facepalm: peugeot słynie z awaryjności a audi nie wymien podstawowe rzeczy wszystkie oleje filtry rozrzad z pompa i jak kolega wyzej niech mechanik sprawdzi zawieszenie wahacze gumy oslony klocki tarcze itp klime zostaw na cieplejsze dni :wink:

Opublikowano

ale klimę będzie Miał teraz na pewno taniej

Opublikowano

nie wiem czy taniej u mnie czy w zimie czy w lecie jedna cena wiec moze warto popytac co i jak

Opublikowano

Na pewno warto by zrobić diagnostykę na kompie - może coś ciekawego/konkretnego wyniknie i będzie wiadomo czy coś nie ma do zrobienia

mimo że

stan ogólny bardzo dobry
:wink: