Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziwne brzeczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze ktos ma jakis pomysl co moze byc nie tak z moim autkiem na wolnych obrotach slychac dziwne brzeczenie w samochodzie na zewnatrz nie tylko jak wsiade do srodka wystarczy delikatny ruch kierownica a wciskanie sprzegla i brzeczenie ustaje ale jak chwile potrzymam to znowu sie pojawia nie mam zielonego pojecia co to moze byc moze ktos ma jakis pomysl??

Opublikowano

Jesli przestaje brzeczeć po nacisnieciu sprzęgła niestety kończy się tarcza sprzęgła (wibrują spręzyny) lub łożysko oporowe.

Opublikowano
  • Autor

no dobra tylko to sprzeglo sie juz konczy od 25tys mil nic sie nie slizga ani nic z tych rzeczy

Opublikowano

A może masz coś gdzieś nie dokręcone Ci stuka na wolnych obrotach :mysli: Otwórz maskę i spróbuj upolować miejsce z którego dochodzą dźwięki.

Opublikowano

u mnie czasem brzęczy poducha w kierownicy :gwizdanie: wystarczy ją lekko docisnąć

Opublikowano
  • Autor

to nic z tych rzeczy musi to byc cos mechanicznego a nie mam pojecia co

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy może juz znalazłeś przyczynę?

U mnie są podobne objawy. Na wolnych obrotach brzęczy coś metalicznie pod silnikiem

Jak dodam lekko gazu lub wrzucę bieg i powoli puszczam sprzęgło ten dźwięk znika. Ostatnio zauważyłem, że jak ruszę kierownicą to na kilka sekund również robi się cisza, ale zaraz po tym znów brzęczy.

Co to może być? Poza tym samochód sprawuje się bez zarzutu.

Opublikowano

Ja obstawiam że jakieś mocowanie jest niedokręcone, może coś przy wydechu? najciekawsze w tym wszystkim jest to że nieraz tylko w jednym miejscu to słychać, a w innym już nie, trzeba po prostu szukać :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

ja miałem przypadek że mocowanie filtra paliwa się oderwało od tej opaski w którą się filtr wkłada... sprawdz możeu ciebie jest podobny problem.