Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak reakcji napędu szyby kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak w temacie , szyba kierowcy nie reaguje na wyłącznik-nawet nie drgnie. Szyba pasażera działa prawidłowo.

Sprawdziłem już przełacznik na dżwiach- zamieniłem prawy napęd z lewym - przełącznik jest ok.

Sam silnik mechanizmu tez sprawdziłem na krótko pod akumulatorem działa. Wszystkie bezpieczniki tez sprawdzone - są ok.

Proszę o podpowiedź czy sęk leży w elektronice sterującej silnikiem czy może jest gdzieś jeszcze w samochodzie jakiś sterownik/przekaźnik? Jeśli tak to gdzie taki znajduje się w B6 Avant.

A jeśli to ta elektronika w puszce przy silniku to czy da sie ją naprawić czy po prostu trzeba kupić nowy silnik z elektroniką?

A może to jeszcze coś innego?

Nr. seryjny mojego napędu to 8E1 959 801B

Opublikowano

przewody między drzwiami a słupkiem sprawdzałeś :wink:

Opublikowano
przewody między drzwiami a słupkiem sprawdzałeś :wink:

Dzięki domin, dokładnie były to przewody między drzwiami a słupkiem. Dwa były całkowicie przerwane a na wszystkich pozostałych oprócz jednego była przerwana izolacja. Polutowałem założyłem koszulki termokurczliwe i wszystko działa. Jeśli ktoś w przyszłości będzie te kable naprawiał to tylko taka uwaga dla ułatwienia żeby wyciągnąć je przez otwór po zdemontowanym głośniku w drzwiach wtedy mamy dobry dostęp do kabli.