Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpinam się do prośby o informację jak to zrezac aby to miało ręce i nogi. Linki padly

Opublikowano

Chwila szukania: 

CHOMIKUJ.PL

a4-klub.pl • pliki użytkownika bebzo28 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • podlaczenie przeciwmglowch pod ori przekaznik.jpg, Montaz Fotochrom A4 B5 95 01.doc

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam problem otóż założyłem licznik z fisem i nie działa mi prędkościomierz , test w vcds wychodzi normalnie , a podczas jazdy nie pokazuje prędkości :/ błędów brak . Licznik zmieniony z VDO kostki 32 /32 10 pinów , na VDO kostki 32/ 32 / 20. W nowym liczniku nic poza podłączeniem czerwonej kostki i adaptacja immo nie robiłem . Z schematów które udało mi sie tutaj znaleźć wychodzi że nie mam kabla od wejścia prędkościomierza pin  28 . Autko z 99r silnik AFN sterownik na podwójnej kostce .

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, włożyłem do mojej A4 1.9 tdi licznik VDO z 2.5 tdi z 2000 roku. Wcześniej miałem licznik Jaeger-a. Moje Audi jest z 1999 roku. Oba liczniki mają zieloną i niebieską wtyczkę plus VDO ma szarą bo ma Fisa. Nie kumam za bardzo, które piny w kostkach mam przełożyć. Nie działa mi prawy kierunek na liczniku, obrotomierz i nie mogę połączyć się z kompem VCDSEM. Pamięta może ktoś z Was co należy zrobić? Dodam, że mam immo wyłączone w kompie więc ten temat odpada. Pozdro

• 3 lata później...
Opublikowano

Dzień dobry, a czy ktoś ma rozpiskę małej czarnej kostki 10 pinowej która jest w liczniku który posiada pasek z temperaturą zewnętrzną i pasek do skrzyni automatycznej ? 

Dodatkowo bardzo proszę o informację czy należy przełożyć jakikolwiek pin w niebieskiej lub zielonej kostce 32 pin przy podmianie licznika. 

Mam obecnie licznik bez wskaźnika ładowania i temperatury oleju. Na środku mam tylko dwa cienkie paseczki z zemperaturą i wskazaniem biegu automatycznej skrzyni.

Z tyłu kosta niebieska i zielona 32 pin oraz mała czarna 10 pin.

Chcę założyć licznik od S4 z pełnym fisem.

Po przełożeniu i podpięciu generalnie wszystko działa za wyjątkiem FISa ale to oczywiste. Do niego muszę poprowadzić kablociągi do czerwonej kostki.

Po podłączeniu nie działają jednak dwie rzeczy - nie można ustawić zegarka oraz licznik nie przekazuje do sterownika silnika sygnału odblokowania Immo.

Klucze są dopisane prawidłowo, kontrolka immo gaśnie ale silnik gaśnie po sekundzie a w sterowniku silnika jest błąd.

Proszę o informację czy przy takiej podmianie trzeba przekładać jakieś piny w zielonej lub niebieskiej kostce czy nie ?

Edytowane przez kaliniakm