Banan Opublikowano 23 Stycznia 2013 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Poszukuje osoby z wyłącznikiem Airbaga w schowku w wersji europejskiej - potrzeba zdjęcia i najlepiej numer osłony sprawa dotyczy A4 B5 lub A6 C5 Planowałem dołożyć do swojej B5 wyłącznik Airbaga pasażera. Zakupiłem więc od kolegi z forum komplet z anglika ( lampka podsufitki z kontrolką , wyłącznik na kluczyk wraz z osłoną/uchwytem do schowka ) - wszystko co potrzeba wg. ELSY: [b]Components required[/b] [list] [*]4B0 919 XXX Key-operated switch for deactivation of front passenger's airbag [*]107 857 XXX Lock cylinder without key [*]8D1 857 XXX Cover only for: key-operated switch for deactivating airbag on front passenger side (left-hand-drive vehicles) [*]8D0 947 XXX Interior and reading light for vehicles with front passenger's airbag deactivation option [/list] Lampka pasuje super , kluczyk dopasowałem żonglując blaszkami we wkładce wyłącznika , po zasięgnięciu opinii na forum dowiedziałem się że można uchwyt/osłonę zamontować w schowku europejskim w poziome i tak zrobiło parę osób. Wrzucam fotki osłony/uchwytu wersji angielskiej: numer części wybity na plastiku: 8D2 857 077 Po przeszukaniu ETKI znalazłem numer osłonę/uchwyt wersji europejskiej: 8D1 857 077 Dzięki pomocy kolegi Bart-S zamówiłem w ASO osłonę , koszt nieduży 57 zł. Dostałem część znacznie różniącą się od tego czego się spodziewałem ( odbicia lustrzanego wersji angielskiej ) Zdjęcia osłony/ uchwytu z ASO: Niestety na plastiku brak numeru , numer był tylko na woreczku foliowym i był zgodny z zamówieniem. Niestety po przymiarkach w schowku kompletnie nie pasuje. Po przeszukaniach ETKI znalazłem pasującą część - osłona z A6 C5 o numerach 4B1 857 077 , przypasowałem ją też do schowka w aucie kuzynki. Znalazłem też zdjęcie w internecie schowka A6: Jak dla mnie wygląda identycznie Stwierdzając pomyłkę i po rozmowach z ASO zamówiliśmy ponownie tą osłonę i ku naszemu zaskoczeniu otrzymaliśmy tą samą część co poprzednio Reasumując: razem z Bart-S mamy dwie osłony do A6 C5 i musimy udowodnić że ASO się pomyliło stąd prośba o pomoc
Bart-S Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Daleko nie trzeba było szukać - Gwerty ma przełącznik (napisał do mnie dziś rano w tej sprawie). Przy okazji wizyty u Vario zrobiłem kilka fotek - jak widać, panel różni się dość mocno od tego przysyłanego przez ASO. Numer wybity na obudowie zgadza się więc potwierdza to fakt, że na magazynie mają burdel i przysyłają nam nie tą część.
Banan Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sprawa się szybko wyjaśniła , teraz tylko wyjaśnić w ASO , dzięki Bartek za pomoc - a oglądałem auto Gwerty w zeszłym tygodniu , gdybym tylko zajrzał do schowka
Bart-S Opublikowano 24 Stycznia 2013 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Sprawa się szybko wyjaśniła , teraz tylko wyjaśnić w ASO , dzięki Bartek za pomoc - a oglądałem auto Gwerty w zeszłym tygodniu , gdybym tylko zajrzał do schowka Już napisałem mejla - Bartek jest na urlopie. Jak wróci to ogarnie temat.
Banan Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Prawie rok minął i w końcu udało mi się to ogarnąć i wszystko zamontować. Niestety nie daliśmy rady wyjaśnić pomyłki części - dzięki dla Bart-s i jego znajomego za próby wyjaśnienia sprawy Skoro zostałem z osłoną od A6 C5 coś trzeba było wykombinować - trochę cięcia , szlifowania i chyba wyszło całkiem ładnie : To ta osłona z A6 C5 , do góry nad nią osłona z wersji angielskiej z A4 b5: Po cięciu według lustrzanego angielskiego odbicia: Z tyłu jest wolna przestrzeń ale nie widać tej dziury przy otwieraniu schowka co zresztą widać na pierwszych dwóch zdjęciach:
Rekomendowane odpowiedzi