Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Trzaskanie drzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu zauważyłem, że muszę trochę mocniej trzasnąć drzwiami od kierowcy żeby je zamknąć. Moje pytanie, jak to wyregulować? Czy jest to w ogóle możliwe?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Zaczął bym od zamka,sprawdz czy tam sie cos nie dzieje,pózniej zawiasy(mowie o zamku na slupku nie w drzwiach) pozdro

Opublikowano

Rygiel na słupku regulacja na dwie sruby. :)[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 08:56 _________________________________________________odkręć go i wysuń delikatnie do Siebie :)

Opublikowano
  • Autor

Rygiel na słupku regulacja na dwie sruby. :)[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 08:56 _________________________________________________odkręć go i wysuń delikatnie do Siebie :)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Popuszczam śruby na ryglu i wysuwam go do siebie a później przykręcam? Czy nie wróci on do tego samego położenia?

Opublikowano

Nie :) Tylko wyreguluj Sobie aby nie wystawały drzwi na zewnątrz.Zrób tak jak napisałeś.Po wysunięciu dokręć śruby :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie :) Tylko wyreguluj Sobie aby nie wystawały drzwi na zewnątrz.Zrób tak jak napisałeś.Po wysunięciu dokręć śruby :)

W B6 mam ten sam problem. Regulacja jest taka sama?

Opublikowano

ja tez sie podpinam po temat :) tez muszę mocniej trzapnać żeby zamknąć, ale u mnie to tak jakby opadły na zawiasach, a teraz pytanie jak je podciągnąć do góry?

Opublikowano
  • Autor

ja tez sie podpinam po temat :) tez muszę mocniej trzapnać żeby zamknąć, ale u mnie to tak jakby opadły na zawiasach, a teraz pytanie jak je podciągnąć do góry?

Jak się nie mylę to żeby je podciągnąć do góry to trzeba ściągać tapicerkę i od środka jest regulacja.

Ja wyregulowałem na słupku i zamykają się jak nowe. Najpierw popuściłem śruby, później zamknąłem kilka razy drzwi, żeby zamek się ustawił i na koniec lekko przesunąłem go do środka żeby drzwi nie wystawały jak są zamknięte. Zamykają się pięknie :)

Opublikowano

Jak się nie mylę to żeby je podciągnąć do góry to trzeba ściągać tapicerkę i od środka jest regulacja.

Ja wyregulowałem na słupku i zamykają się jak nowe. Najpierw popuściłem śruby, później zamknąłem kilka razy drzwi, żeby zamek się ustawił i na koniec lekko przesunąłem go do środka żeby drzwi nie wystawały jak są zamknięte. Zamykają się pięknie :)

W tym temacie zamieściłem zdjęcia co trzeba zrobic zeby wyregulować "rame" drzwi.

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zle_obsadzone_drzwi_u_kogo_to_poprawic-t28123.0.html

Powodzenia

Opublikowano

No to :oklaski:[br]Dopisany: 10 Lipiec 2008, 16:19 _________________________________________________

lub podjedż do blacharza dla nich to drobnostka :)

Opublikowano
  • Autor

lub podjedż do blacharza dla nich to drobnostka :)

Spokojnie 15min mi zeszło ze wszystkimi drzwiami. Tylko trzeba mieć dobry śrubokręt bo może być kuku :)

Opublikowano

jutro działam, napisze czy pomogło po regulacji, pozdrawiam miłego dnia