Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto nie odpala, pomocy! (B5 1,6)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z autem mojej mamy. Auto jest we Włoszech i stało sobie tam ponad miesiąc pod chmurką. Po powrocie mamy rozładował się akumulator. Został naładowany auto zostało odpalone i przejechane kilka kilometrów. Następnego dnia gdy mama odpalała auto to odpalało na 2-3 sekundy i gasło. W tej chwili w ogóle nie odpala.

Czy ktoś może mi powiedzieć co mogło paść? Nie chce by mama od razu oddawała auto włoskim czarodziejom bo tylko z niej kase zedrą.

Dokładnie chodzi o B5 1,6 (101KM) 98r.

Opublikowano

Kolego z tego co piszesz pasuje mi na imo

Opublikowano

StoRK zobacz / zapytaj mamy czy jak przekręci na zapłon czy zgaśnie pomarańczowa lampka z ikonką klucza w środku.

Ona się powinna zapalić na chwile i zgasnąć, jeżeli miga to auto odpali na 2 sek i zaraz zgaśnie.

Jeżeli tak jest to albo coś jest ze stykami przy czujniku stacyjki - immo (taki czarny okrąg wokół szpary na klucz w stacyjce, ona że tak powiem bezprzewodowo widzi się pastylką z klucza.) albo coś się rozkodowało w sterowniki immo podczas tego rozładowania, kiedyś czytałem gdzieś, że jak aku padnie i ktoś chcę zakręcić rozrusznikiem (duży pobór prądu) może dojść do takiej sytuacji ale pewien nie jestem.

Najpierw sprawdź ta kontrolkę a potem będziesz się martwił dalej.

Opublikowano
  • Autor

Pytałem i twierdzi, że wszystkie kontrolki gasną tak jak powinny. Czyli raczej to nie wina immo.

Opublikowano

Ale odpala i gasnie czy w ogóle nie odpala?

Opublikowano
  • Autor

Jednego dnia odpalała i gasła po chwili, a następnego już w ogóle nie odpalała.

Opublikowano

zobacz bezpieczniki szczególnie od pompy paliwa, i jak masz możliwość to zobacz drugim kluczykiem, czyli jak rozumiem to rorusznik ręci i auto nawet na chwilkę nie odpala tak ?? Nie wiem czy będziesz miał możliwość ale VAG by wiele wyjaśnił :>

Opublikowano
  • Autor

Dwa kluczyki były sprawdzane i nic nie pomaga. Najgorsze jest to, że ja nie mam dostępu do auta bo jest we Włoszech. Tak rozrusznik kręci i auto nie odpala.

Opublikowano

to bezpieczniki do sprawdzenia, warto zobaczyć też paluch i kopułkę, dodatkowo przewody i świece, ale zobacz może najpierw te bezpieczniki czy wszystkie są całe. :)