Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sama gałka zmiany biegów S-LINE (bez mieszka)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym mieć w swoim aucie skórzaną gałkę S-LINE (perforowana albo gładka). Przydałoby się trochę zaoszczędzić, więc pomyślałem, że może da się kupić samą gałkę, bez mieszka a mieszek dać komuś uszyć.

Znalazłem taką nową gałkę na allegro:

gakau.jpg

Zajrzałem do etki, ale sama gałka nie występuje w katalogu. Wydaje mi się, że da się ją kupić w ASO skoro na allegro są.

Niestety, ale mam szare wnętrze, więc potrzebuję szarą gałkę.

Jeżeli ktoś zna numer OE takich gałek to proszę o informację.

Pozdrawiam

Opublikowano

Mieszek będzie Cię kosztował około 43 zł z wysyłką .. oczywiście na allegro można kupić za 15 zł :decayed::grin:

Opublikowano
  • Autor
Mieszek będzie Cię kosztował około 43 zł z wysyłką .. oczywiście na allegro można kupić za 15 zł :decayed::grin:

Mam blisko tapicera samochodowego, który mi obszywał kierownice, więc jestem zadowolony.

Cała gałka razem z mieszkiem kosztuje ok. 450zł, no nie?

Opublikowano

wtct masz linka do tej aukcji. Też przerabiam ten temat z kolorem beżowym. Mam multi + grzaną kierę i szkoda mi z tego rezygnować - dlatego szukam samej gały

Opublikowano
wtct masz linka do tej aukcji. Też przerabiam ten temat z kolorem beżowym. Mam multi + grzaną kierę i szkoda mi z tego rezygnować - dlatego szukam samej gały

kolego gałka na zdjęciu jest z A3 widać to po pierścienu, z mieszkiem dostaniesz taką za 125zł NOWA GAŁKA MIESZEK AUDI A3 8L 01-03r SKÓRA S-LINE (2985025630) - motoAllegro trzeba tylko ją rozebrać a to żadna filozofia

Opublikowano
  • Autor

Który konkretnie pierścień masz na myśli?

Czy gałka z A3 pasuje do a4?

Opublikowano

Pasuje :wink:

Opublikowano
  • Autor

kolego gałka na zdjęciu jest z A3 widać to po pierścienu, z mieszkiem dostaniesz taką za 125zł NOWA GAŁKA MIESZEK AUDI A3 8L 01-03r SKÓRA S-LINE (2985025630) - motoAllegro trzeba tylko ją rozebrać a to żadna filozofia

Jakim konkretnie pierścieniu? Tym na którym narysowany jest układ biegów? Rzeczywiście jest niewielka różnica, ale trzeba się długo przyglądać, żeby to zauważyć na zdjęciu :)

A co myślicie o tym:

Tuning AUDI Gałka SKÓRA MIESZEK A3 8L. Opcja A4 B7 (3014243988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy to rzeczywiście oryginał?

Opublikowano

Oczywiście, że oryginał. Sam mam taką i przy odrobinie zdolności manualnych bez problemu założysz ją do swojego auta. W a3 jest mniejsza ramka niż w a4 i będziesz musiał naciągnąć na nią swój mieszek .

Opublikowano
  • Autor

Pasuje :wink:

Obojętnie czy 8L czy 8P?

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:38 ----------

Panowie, zbadałem temat. Nie opłaca się kupować takiej gałki na allegro, bo w serwisie kosztuje tyle samo.

Czarna Gałka s-line zmiany biegów dla 6-Biegowej skrzyni:

8L0 863 278 BJ RMD

dla 5-biegowej

8L0 863 278 BN RMD

---------- Post dopisany 13-02-2013 at 20:19 ---------- Poprzedni post napisany 08-02-2013 at 12:47 ----------

Dla tych co będą kupowali gałkę z A3:

1. Wcale nie jest tak łatwo naciągnąć mieszek na ramkę z A4. Trzeba się do tego nieźle przyłożyć.

2. Lepiej zaopatrzyć się w konkretny pistolet do zszywek tapicerskich.

3. Ramka z A4 jest bardzo twarda, więc zszywki trzeba jak najkrótsze, bo inaczej się nie wbiją. Oryginalne mają z 2-3mm.

4. Po założeniu gałki na dźwignię i zaciśnięciu opaski, gałką można kręcić w lewo/prawo o kąt ok. 15st. Jak dla mnie jest, to dość wk... Najwyraźniej zabezpieczenie w A3 jest trochę inne. Muszę spróbować jakoś unieruchomić tę gałkę (klej nie wchodzi w grę).

5. Mieszek jest tak naciągnięty, że po złożeniu powstaje nieestetyczna szczelina wokół ramki.

Po całym zabiegu chyba najchętniej obszyłbym swoją starą gałkę.

Opublikowano
Witam,

Chciałbym mieć w swoim aucie skórzaną gałkę S-LINE (perforowana albo gładka). Przydałoby się trochę zaoszczędzić, więc pomyślałem, że może da się kupić samą gałkę, bez mieszka a mieszek dać komuś uszyć.

Znalazłem taką nową gałkę na allegro:

http://img9.imageshack.us/img9/941/gakau.jpg

Zajrzałem do etki, ale sama gałka nie występuje w katalogu. Wydaje mi się, że da się ją kupić w ASO skoro na allegro są.

Niestety, ale mam szare wnętrze, więc potrzebuję szarą gałkę.

Jeżeli ktoś zna numer OE takich gałek to proszę o informację.

Pozdrawiam

Nie kupuj tej gałki. Goście rozbierają zestawy gałka z mieszkiem z A3 i sprzedają samą gałkę bez mieszka znacznie drożej jako gałka pod A4. Gałka ta jest lżejsza od ori A4, ale w gruncie rzeczy to bez problemu można na nią założyć mieszek od A4.

Opublikowano

No sorry jak naciągacie za małe mieszki od A3 na ramki A4 to jakiej estetyki się spodziewacie :decayed:

Opublikowano

tylko po co naciągać mieszek z A3, jeżeli można ori zostawić. piwko trochę rzeźby i zrobione:wink:

Opublikowano

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-wymiana-galki-zmiany-biegow-wersje-s-line-50334/index4.html

Tutaj jest o tej gałce z A3, ja mam ze zmienionym mieszkiem i jeździ się bardzo dobrze. Nie noszę jej, więc nie czuje czy jest lżejsza :wink:

Nie kręci się, trzeba ją tylko dobrze zamontować.

Opublikowano
tylko po co naciągać mieszek z A3, jeżeli można ori zostawić. piwko trochę rzeźby i zrobione:wink:

No. Nie ma to jak nowa gałka do zmachanego mieszka :decayed: