Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No właśnie Dev wspominał o nim. Niby błędu nie pokazuje, ale faktycznie, może sam w sobie nie chodzić jak trzeba. Pewnie kosztuje grosze, jak ten od hamulca, więc wymienię w poniedziałek.

Przepustnicy nie czyściłem, warto? Bo nawet tam nie zaglądałem szczerze pisząc.

Co do samej grzechotki, to jak odpalam auto z rana i zakręcę z dwa trzy razy rozrusznikiem nim odpalę, to przy odpaleniu już nie ma grzechotki. Kolektor zdjąć to w sumie nie aż tak ciężko, a jak ma pomóc, to czemu nie, same te zaworki dużo nie kosztują, może się w końcu kopnę w tyłek i to zrobię, z tym że bardziej "może" :grin:

Dziwne też jest to że mam czasami jakąś zawiechę rozrusznika, a jest nowy. Przekręcam kluczyk i d*pa, drugi raz i dopiero zaskakuje.

Opublikowano

Rozrusznik przerabiałem u siebie , głównie zimą miałem taki objaw , wymieniłem kostkę stacyjki i d*pa, okazało się że automat się kleił , rozebrałem , wyczyściłem i śmiga już prawie rok:decayed:

Opublikowano
  • Autor
Rozrusznik przerabiałem u siebie , głównie zimą miałem taki objaw , wymieniłem kostkę stacyjki i d*pa, okazało się że automat się kleił , rozebrałem , wyczyściłem i śmiga już prawie rok:decayed:

Automat się kleił? Możesz nieco jaśniej please.

Bo wiem że z głupim rozrusznikiem, wyjęcie go to też niezła jazda jest. Pamiętam bo sam zamieniałem.

Opublikowano

Dostało się trochę oleju , kurzu itd. i zadziałało jak klej , po kilku próbach odpalenia automat się zagrzał i klej puszcza. Wystarczy zdemontować automat wyczyścić i po problemie , tam musi być czyściutko.

Opublikowano
  • Autor
Dostało się trochę oleju , kurzu itd. i zadziałało jak klej , po kilku próbach odpalenia automat się zagrzał i klej puszcza. Wystarczy zdemontować automat wyczyścić i po problemie , tam musi być czyściutko.

Czyli krótko pisząc, wyjąć rozrusznik (niezła jazda), przeczyścić i wrzucić na miejsce ;-)

Opublikowano

Dokładnie , odkręcić od rozrusznika automat i w środku wyczyścić .

Jeszcze pytanko , jak startujesz i w momencie jak rozrusznik nie chce zakręcić to kontrolki przygasają?

Opublikowano
  • Autor

O kuźwa, tego nie kojarzę :-/

Jutro z rańca sprawdzę, wraz z OSC i logami... Taki plan znaczy się ;-P

Opublikowano

Jak kontrolki przygasną , a rozrusznik nie zakręci to aku się kłania , ew.kostka stacyjki.

Opublikowano
Nic w ECU nie ma. Znaczy się VAG nic nie pokazuje :kwasny:

---------- Post dopisany at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany at 23:26 ----------

I swoją drogą będę brał chyba ten zestaw hamulców do siebie, ale czekam na spływ pieniążków.

A może tarcze ZIMMERMAN i klocki EBC niebieskie?

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 15:20 ---------- Poprzedni post napisany 13-11-2013 at 23:27 ----------

A wrzucał ktoś te świeczki do swojego auta z LPG:

http://www.camskill.co.uk/m18b0s4872p62156/NGK_SPARK_PLUGS_NGK_LPG_SPARK_PLUGS_-_LPG1_-_1496_

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ----------

Dzisiaj wlany nowy olejek:

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/epy6uqu9.jpg

Ja w swoim mam wlany Motul Specyfik 5w30. Czemu wybrales ten olej? Jest po nim lepiej z tym dzwiekiem łańcucha?

Wysłane z mojego SAMSUNG-SGH-T989 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zalałem tego bo nawet JHM zaleca, a oni już trochę siedzą w tym silniku.

Dzwięk łańcucha póki co się nie zmienił.

Może dobiorę się do tych zaworków pod kolektorem.

Opublikowano
Zalałem tego bo nawet JHM zaleca, a oni już trochę siedzą w tym silniku.

Dzwięk łańcucha póki co się nie zmienił.

Może dobiorę się do tych zaworków pod kolektorem.

O jakie to dokladnie zaworki chodzi? Masz jakis rysunek gdzie one sa? Myslalem ze przy przebiegu okolo 250 tys trzeba poprostu zaplanowac sobie wymiane napinaczy lancucha.

Opublikowano
Nic w ECU nie ma. Znaczy się VAG nic nie pokazuje :kwasny:

---------- Post dopisany at 23:27 ---------- Poprzedni post napisany at 23:26 ----------

I swoją drogą będę brał chyba ten zestaw hamulców do siebie, ale czekam na spływ pieniążków.

A może tarcze ZIMMERMAN i klocki EBC niebieskie?

---------- Post dopisany 14-11-2013 at 15:20 ---------- Poprzedni post napisany 13-11-2013 at 23:27 ----------

A wrzucał ktoś te świeczki do swojego auta z LPG:

NGK SPARK PLUGS / NGK LPG SPARK PLUGS - LPG1 - 1496 NGK Spark Plugs & Denso Sparkplugs NGK SPARK PLUGS - LPG

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ----------

Dzisiaj wlany nowy olejek:

http://img.tapatalk.com/d/13/11/15/epy6uqu9.jpg

Odpusc sobie EBC Blue i każde inne EBC, zayebiesz tarcze w miesiąc. Tylko Ferodo DS Performance

Opublikowano
  • Autor

Zaworki możesz zobaczyć w ETKA, ktoś mi posyłał to wcześniej. Ja jeszcze nie patrzyłem co i jak.

Co do klocków, ok. Dev znasz się lepiej więc czekam na gotówkę i będę działał.

Opublikowano

Fds1629

Opublikowano
  • Autor

Zmieniłem czujnik sprzęgła, niestety nadal to samo :-/

Zapisałem też plik OSC dzisiaj ale muszę wrzucić gdzieś na jakiś serwer.

---------- Post dopisany at 19:59 ---------- Poprzedni post napisany at 19:54 ----------

Pliki:

Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net

Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net

---------- Post dopisany 20-11-2013 at 00:42 ---------- Poprzedni post napisany 18-11-2013 at 19:59 ----------

Ma ktoś jeszcze pomysła z tymi obrotami?

waskivw patrzyłeś coś może na ten plik OSC?

Dzięki :hi:

Opublikowano

Patrzyłem , ale ciężko jest coś z nich odczytać , zły format. Wrzuć ori plik z techa , ten problem z obrotami to na LPG i PB ?

Opublikowano
  • Autor

Dziwne, bo wrzuciłem tam właśnie dwa pliki i dwa z TECH. Jeden OSC a drugi to do formatu excel.

Na forum lpg też dałem linki.

Problem z obrotami jest oczywiście i na Pb i na LPG.

Opublikowano

to raczej nie mapy lpg. problem gdzies indziej.

Opublikowano
  • Autor
to raczej nie mapy lpg. problem gdzies indziej.

Odnośnie którego problemu? Hehehe

---------- Post dopisany 21-11-2013 at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany 20-11-2013 at 21:22 ----------

Waskivw, znalazłeś ten drugi plik?

Opublikowano

tego

Problem z obrotami jest oczywiście i na Pb i na LPG.