Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż samopoziomowania do Audi A4 Fotostory - update do dynamicznego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jeszcze sobie czytam ten temat... i albo nie znalazłem tej info albo go nie ma:

Gdzie w Q w na tyle jest montowany czujnik? Na którym wahaczu itd?

Opublikowano
  • Autor

Nie ma opisu do quattro. Ale z tego co kojarzę to jest z lewej strony. Opis robiłem na podstawie swojego auta a mam oske.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wcześniej pisałeś ze w q wiązka od tylnego czujnika jest w metalowej rurze.

Ma to jakieś uzasadnienie czy coś? Domyślasz się?

Wysłane z tel.

Opublikowano

pewnie tylko funkcja ochronna

Opublikowano
  • Autor

Też mi się tak wydaje żeby się nie przetarlo.

Opublikowano

Ok, jak będę montował to porobię trochę fotek z tyłu żeby uzupełnić tutorial o tył w wersji Q :hi:

Opublikowano
  • Autor
Ok, jak będę montował to porobię trochę fotek z tyłu żeby uzupełnić tutorial o tył w wersji Q :hi:

To jak ogarniesz to wyślij fotki z opisem i uzupełnię temat.

Opublikowano

Ok, wczoraj zrobiłem mały wyskok pod auto, przymierzyłem, i wszystko pasuje idealnie... montaż to będzie bajka :wink:

A tymczasem macie jakieś porady jak zdjąć próg wewnętrzny tapicerki po lewej stronie? U mnie strasznie mocno trzyma i prędzej go chyba połamię niż wyjdzie z zatrzasków :facepalm:

Opublikowano
Ok, wczoraj zrobiłem mały wyskok pod auto, przymierzyłem, i wszystko pasuje idealnie... montaż to będzie bajka :wink:

A tymczasem macie jakieś porady jak zdjąć próg wewnętrzny tapicerki po lewej stronie? U mnie strasznie mocno trzyma i prędzej go chyba połamię niż wyjdzie z zatrzasków :facepalm:

Daj znać jak będziesz rezał.....podjadę luknąć ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem można powiedzieć po montażu - jutro będę składał jeszcze tapicerkę obudowy koło etc.

Nie wiem jak jest w oryginale ale wg mnie czujnik z tyłu w Q ma być tak mocowany:

XXYfNXXl.jpg

Są śruby już przygotowane na montaż - blacha na której też są przymocowane przewody hamulcowe.

Dziura w wahaczu również jest - jak i dziury pod przykręcenie tej rurki z kabelkami :wink:

jUJptIEl.jpg

Jeszcze co mogę doradzić to sygnał diagnostyczny - linia K oraz sygnał do silniczków można też znaleźć w tych kostkach po lewej stronie na dole w słupku od kierowcy.

Dzięki za opis :hi:

Opublikowano
  • Autor

No jak widać niechce być inaczej. W innym miejscu byś tego nie umieścił.

Sygnał diagnostyczny można znaleźć w wielu miejscach a praktycznie przy każdym ze sterowników.

Opublikowano

Jeszcze chciałem zapytać czy wiadomo coś na temat reszty pinów? Są nieużywane?

Drugie pytanie apropos kodowania - przed wpisaniem 00004 było wpisane 00012... czy to nie dziwne?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Jeszcze chciałem zapytać czy wiadomo coś na temat reszty pinów? Są nieużywane?

Drugie pytanie apropos kodowania - przed wpisaniem 00004 było wpisane 00012... czy to nie dziwne?

Reszta pinów nie używana. Poprostu nawet nie ma ich w kostce. Kodowanie jest odrazu na kilka modeli. Ja w swoim sterowniku też miałem jakieś dziwne kodowanie. Zmień na to co potrzebujesz i po sprawie.

Opublikowano

I jak tam ogarniete juz wszystko ?

Opublikowano
  • Autor
I jak tam ogarniete juz wszystko ?

Ja u siebie mam wszystko ogarnięte od montażu wszystko działa jak należy.

Opublikowano

Panowie pomocy.

technicznie podloczone wszystko dobrze, ale utknalem na vagu, tj, Kodowanie sterownika - funkcja 07 - wpisuje 0003. -> do it. ale nie zapamietuje mi tych zmian. co macie wpisane w drugim wierszu (nie pamietam co tam bylo - service .....) i jak to zasejwowac. mam ustawione 00011:/

Opublikowano

Dobre fotostory :naughty: U siebie kiedyś sprawdziłem całe zawieszenie, a okazało się że skrzypiało cięgno (przy kulce) :doh:

Opublikowano
  • Autor
Dobre fotostory :naughty: U siebie kiedyś sprawdziłem całe zawieszenie, a okazało się że skrzypiało cięgno (przy kulce) :doh:

No te oryginalne po kilku latach tak mają. Moje narazie bez problemu.

Opublikowano

Najlepsze w tym wszystkim było to, że nie wiedziałem już skąd to jest i zawiozłem samochód (bora) do mechanika żeby sprawdził całe zawieszenie raz jeszcze. Jakie było moje zdziwienie, gdy przy odbiorze auto nie skrzypiało, a za usługe zapłaciłem 10zł :banan: