Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) i prosze o pomoc jak wiekszosc ludzi na tym forum :) a wiec tak jak w temacie moje auto to Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM AWX ktore jest bezsilne :P to jest do 2000 obrotow zbiera sie jak żółw , wymienilem przeplywomierz , N75 i zaworek cisnieniowy a samochod jak jezdzil tak jezdzi czyli czasami ciezko jest nim ruszyc , zauwazylem tez ze podczas gaszenia silnika troche nim szarpie , najlepsze ze po odpieciu przeplywomierza wszystkie problemy znikaja autko lepiej wchodzi na obroty lepiej jedzie i jak gasze silnik nie ma zadnego wstrzasu aleńie wieze ze w ASO sprzedali mi zepsuty przeplywomierz . i Teraz moje pytanie czy ktos mial juz taki problem czy to EGR , Turbo czy moze cos innego wezyki sprawdzone i raczej nic sie z nimi nie dzieje. Logi zrobie i wrzuce jak tylko dojde dlaczego nie moge ich zapisac

Opublikowano

weź no z ciekawości sprawdź kąt synchronizacji - jak będzie beznadziejny, to sprawdź rozrząd. Żadnego syczenia powietrza nie słychać?

Opublikowano

Zrób logi , bo tak bladzisz a wrozek tutaj nie ma

Opublikowano
  • Autor

Rozrzad jest perfekcyjnie ustawiony :) jutro jade do mechanika zobaczymy co magik powie , osobiscie mysle ze to turbo zapieczone ale zobaczymy

Opublikowano

bez diagnostyki VAG to wróżenie z fusów niestety

Opublikowano
  • Autor

To fakt staram sie zrobic logi ale nie wiem czemu Vag nie chce ich zapisac moge tylko zobaczyc w programie nie moge przerobic na EXcela , dzis bylem u magika i powiedzial mi ze jeden wtrysk troche pluje czy to moze byc zwiazane z tymi objawami ?

Opublikowano

Żadnego syczenia powietrza nie słychać?

dolanczam sie do watku.u mnie tez takie objawy i slychac syczenie.

Opublikowano
  • Autor

Witam Panow szanownych zrobilem dzis logi statyczne i dynamiczne prosze o ich analize

Log (0 - n/a)

Log (1 - 004,007,013)

Log (2 - 003)

Log (3 - 011)

Log (4 - 014,018,023)

Log (5 - 000,001,003)

Log (6 - 000,000)

i Dynamiczne

Log (0 - 000,001,003)

Log (1 - 004,008,010)

Log (2 - 011)

podczas logowania łapal tryb awaryjny

---------- Post dopisany at 15:14 ---------- Poprzedni post napisany at 15:02 ----------

Dodam jeszcze ze przeplywomierz nowy Boscha i N75 tez nowiutki oba z ASO

Opublikowano

a nie podpiołes odwrotnie wężyków podciśnieniowych? ja miałem takie objawy jak je zmieniałem i podpiołem odwrotnie na egr

Opublikowano
  • Autor

Raczej nie ale sprawdze to :)

---------- Post dopisany at 01:49 ---------- Poprzedni post napisany at 01:43 ----------

W sumie lipa była taka ze jak zmieniłem n75 to kierowałem sie schematem a wiem ze wcześnie były na odwrót podłączone także teraz mam dopiero dylemat czy teraz są dobrze podłączone czy były wcześniej

---------- Post dopisany at 01:52 ---------- Poprzedni post napisany at 01:49 ----------

Podlaczylem tak ze OUT z n75 idzie do gruszki turbo ? Według schematu tak jest ale może ktoś sie myli dodam ze ten n75 ma tylko 2 wezyki

Opublikowano
Podlaczylem tak ze OUT z n75 idzie do gruszki turbo ? Według schematu tak jest ale może ktoś sie myli dodam ze ten n75 ma tylko 2 wezyki

i tak właśnie ma być : OUT do gruchy, VAC do wężyka zasilającego w podciśnienie. Trzeciego króćca pewnie nie masz bo w jego miejscu jest kostka - zewnętrzny mikrofiltr - powinieneś go rozebrać i dokładnie wypłukać z syfu jego wkład bo zasyfiony będzie powodował przeładowanie turbo. Druga kwestia to źle wykonane logi dynamiczne - pedał gazu podczas jazdy musisz wcisnąć do oporu i to już od 1500 obrotów na 3 biegu i trzymać tak aż do 4000 obrotów (bez zmiany biegu) albo do trybu awaryjnego jeśli wcześniej się aktywuje. Poza tym wykonaj log statyczny grupy 010.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki dziś to wszystko zrobię