Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wewnętrzne oświetlenie LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to rozumiem - że są takie też co śwecą Ci kierunkowo w dół mimo że umocowane na leżąco (poziomo)

Opublikowano

Jak będziecie wybierać podsufitka środek BA9s-12v-5w x 2szt sprawdźcie sobie jaka jest długość żarówki. Pierwsze które kupiłem nie pasowały bo były za długie. Ta lampka jest dość wąska i dłuższe wynalazki się nie mieszczą.

Opublikowano
Napisałem do niego, chętnie się dowiem, co założył.

Wszystkie żarówki kupiłem z firmy LEDLUMEN z Wawy(porządny sklep i naprawdę porządne żarówki-do tego 2 lata gwarancji.Ja odebrałem osobiście, ale mają dobrze rozwiniętą sprzedaż internetową. Jeszcze dostałem kalendarze i długopisy :P)

Poniżej linki dokładnie tego, co nabyłem:

Żarówka postojowa T4W BA9s can bus 5 SMD 5050 (2966970230) - motoAllegro

Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 8 SMD 42mm (2935078211) - motoAllegro

Żarówka postojowa T10 W5W can bus 9 SMD 5050 xenon (2959674473) - motoAllegro

POLECAM!

Taniej mieli niż na allegro z tych linków ?

Opublikowano
Napisałem do niego, chętnie się dowiem, co założył.

Wszystkie żarówki kupiłem z firmy LEDLUMEN z Wawy(porządny sklep i naprawdę porządne żarówki-do tego 2 lata gwarancji.Ja odebrałem osobiście, ale mają dobrze rozwiniętą sprzedaż internetową. Jeszcze dostałem kalendarze i długopisy :P)

Poniżej linki dokładnie tego, co nabyłem:

Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 8 SMD 42mm (2935078211) - motoAllegro

POLECAM!

Taniej mieli niż na allegro z tych linków ?

"Tru!"

Opublikowano

I ja dołączam się do tematu i jestem już po zakupach u podanego wyżej sprzedawcy teraz pozostaje tylko zaczekać na przesyłkę zamontować i cieszyć się "full" opcją podświetlania Led.

Podziękowania dla Sublime za założenie wątku i podania godnego polecenia sprzedającego oraz dla simon__75 za szczegółowe dane co do ilości i rodzaju żarówek ,które siedzą w naszych B7 :)

Opublikowano
  • Autor

Wydaje mi się, że temat był potrzebny, a każdy kto nie wiedział co potrzebuje to w tym wątku znajdzie. Oczywiście miałem na myśli użytkowników B7, ale do B6 w sumie to samo wchodzi. Zależy tylko od pakietu oświetlenia jaki kto ma.

Będę jeszcze kombinował z oświetleniem tablicy rej.

Póki co zamówiłem, dwie nówki, bo w obecnych już śrubka odmawia posłuszeństwa, poza tym są nieszczelne, w jakieś nie wiem jak to nazwać "brudnej rdzy" :D, i mało co widać jakiegokolwiek światła:

Oryg ! Lampka do tablicy Audi A3 8P A4 B6 B7 A6 Q7 (2940678516) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
I ja dołączam się do tematu i jestem już po zakupach u podanego wyżej sprzedawcy teraz pozostaje tylko zaczekać na przesyłkę zamontować i cieszyć się "full" opcją podświetlania Led.

Podziękowania dla Sublime za założenie wątku i podania godnego polecenia sprzedającego oraz dla simon__75 za szczegółowe dane co do ilości i rodzaju żarówek ,które siedzą w naszych B7 :)

Wrzuć fotki jak już założysz i jakiś komentarz jak ci to świeci.

Ja zakupie w przyszłym miesiącu bo mi wyskoczyły znowu nieprzewidziane wydatki :facepalm:

Opublikowano

Wrzuć fotki jak już założysz i jakiś komentarz jak ci to świeci.

Ja zakupie w przyszłym miesiącu bo mi wyskoczyły znowu nieprzewidziane wydatki :facepalm:

Tu masz fotki z dzisiejszego dnia ...

http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/a4-b6-avf-simon__75-a-261205/#post3322249

Opublikowano

simon__75 kawał ładnej roboty włożyłeś w swoje maleństwo :P

a odnośnie oświetlenia Led ja jestem naprawdę bardzo mile zadowolony ze zmiany i naprawdę polecam zmianę każdemu kto się jeszcze waha diody brałem od wspomnianego w temacie sprzedawcy naprawdę szybka wysyłka bo po 2 dniach już zamówienie było u mnie a towar zdecydowanie wysokiej jakości

efekt końcowy za to jest olśniewający

co to FIS nie wywala żadnego błędu więc wszystko w należytym porządku.

Opublikowano
simon__75 kawał ładnej roboty włożyłeś w swoje maleństwo :P

a odnośnie oświetlenia Led ja jestem naprawdę bardzo mile zadowolony ze zmiany i naprawdę polecam zmianę każdemu kto się jeszcze waha diody brałem od wspomnianego w temacie sprzedawcy naprawdę szybka wysyłka bo po 2 dniach już zamówienie było u mnie a towar zdecydowanie wysokiej jakości

efekt końcowy za to jest olśniewający

co to FIS nie wywala żadnego błędu więc wszystko w należytym porządku.

Podziękował :)

Masz tu duzo racji :) Diody jakos tak ożywiły wnętrze , zwłaszcza nocą :)

Mi jeszcze pakiet oświetlenia na boczkach drzwiowych zostal do zrobienia...wszystko czeka na cieplejsze dni...

Opublikowano

Zapodajcie dokładnie które te LEDy do samej podsufitki, tj. dużej lampy z przodu, tych małych nad tylną kanapą i tych w bagażniku. Mogą być z allegro od tego sprzedawcy.

Boje się że kupie innej długości ten walcowane :grin: ktoś o tym pisał właśnie że sie machnął na długości.

Simon, szkoda że mieszkasz tak daleko. Interesujące robisz mody, chętnie bym obczaił na żywo.

Opublikowano

ar_wki_w_AUDI_A4_B6.jpg

Do przedniej lamki duzej musisz 42mm typ L (8 diod) kupic....bocznedo czytania B9 (typ B) coś tam.... tyl nad kanapa tez B9 (typ B) cos tam...i tyl nad bagaznikiem 39 mm typ T (6 diod) ...

Co do modów oświetleniowych to chyba jeszcze pełne oswietlenie w boczkach drzwiowym mi zostalo....zreszta czeka juz wszystko na cieplejsze czasy

Opublikowano

Kurcze nie ogarniam tego...

Zernik na te:

Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 8 SMD 42mm (3015526397) - motoAllegro

Chodzi mi o samą podsufitkę, żadnych drzwi, żadnych schowków itp.

Na to jeszcze przyjdzie czas... Poza tym w schowek dziś musiałem wyłączyć żarówkę bo po złamaniu zawiasu :kwasny: cały czas mi świecił mimo że zamknięty był na klucz. Także czeka mnie naprawa.

Opublikowano

Sama podsufitka :

Te do przodu duza lampka :

2 x Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 8 SMD 42mm (3015526397) - motoAllegro

Te do bocznych lampek przy dużej lampce z przodu i do lempek nad tylnymi siedzeniami :

4 x Żarówka postojowa T4W BA9s can bus 5 SMD 5050 (2966970230) - motoAllegro

A te do lampek do bagażnika :

2 x Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 6 SMD 39mm (2994286402) - motoAllegro

Chyba ze masz jeszcze oświetlenie za osłonkami przeciwsłonecznymi to jeszcze potrzebujesz

2 x Żarówka auto rurka C5W C10W can bus 6 SMD 39mm (2994286402) - motoAllegro

Właściciel aukcji czuje się teraz jak rolnik w czasie żniw :)

Opublikowano

Dzięki kupione.

Opublikowano

Panowie zamówiłem żarówki LED do oświetlenia wnętrza, dziś przyszły i zacząłem to montować. O ile z żarówkami typu "rurka" jest ok to mam problem z żarówkami BA9s-12v-5w. Po założeniu żadna z nich nie świeci, ani w lampkach do czytania przód jak i tył. Co jest nie tak?

Opublikowano

Kolego, ja jutro może pojutrze juz będe je miał u siebie, zobaczymy czy u mnie będzie problem, a póki co może Ci ktoś poradzi z tych osób co już robiło. A sprawdzałeś bezpieczniki ? Jak włożysz starą żarówkę to świeci ?

Opublikowano

Tak sprawdzałem i stare świecą. Pisałem do gościa u którego zamówiłem żarówki i mówił coś o zamianie biegunów. Jeśli mam możliwość to zamienić + z - w lampce, albo przelutować w żarówce.

Opublikowano

U mnie nie bylo zadnych problemów...hm...dziwne...

Opublikowano

Ok już rozwiązałem sobie problem z tymi lampkami do czytania. Po prostu nie dokładnie wcisnąłem żarówkę w gniazdo i dlatego nie świeciła:doh: Jedyne co mi zostało jeszcze do ogarnięcia to problem z lampką oświetlenia bagażnika w podsufitce. Coś mi tam nie łączy, bo raz się zaświeci raz nie. Jak włączę lampkę w pozycję 1 i docisnę do podsufitki to wtedy świeci, puszczę gaśnie. Rozbierałem ją i coś jest nie teges przy tej płytce drukowanej, w pobliżu miejsca gdzie jest wtyczka.