Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana zwykłego licznika na licznik ze wskaznikiem ładowania i temperatury oleju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czarna 4-pinowa wtyczka? Możesz zdjęcie wrzucić?

a ty nie masz tego licznika?, pod żółtą wtyczka jest czarna tylko jedna ,widaj ja na zdjeciu w pierwszym poscie w linku z licznikiem z 6 zegarami

Opublikowano

Ja nie mam dodatkowych wskaźników temp oleju i ładowania i nie mam tej wtyczki ;/

Opublikowano
Ja nie mam dodatkowych wskaźników temp oleju i ładowania i nie mam tej wtyczki ;/

:facepalm:

Opublikowano

Zegary z dodatkowymi wskaźnikami i fisem planuje dopiero założyć i chciałem wiedzieć jak podłączyć ten czujnik do temp oleju.

Opublikowano

mówimy o kostce czarnej w liczniku ona jest 4 pinowa i jeden pin w niej odpowiada za pokazywanie temperatury oleju i do tej kostki podpinasz wtyczkę małą np z komputera PC (tych od diod np) i łączysz z czujnikiem temperatury oleju i tyle a prościej to kabelek od tego czujnika jes w kostce na podszybiu. A tak na marginesie to temat jest zbędny bo wszystko jest w temacie o montażu fis tylko wystarczy poszukać

Opublikowano
  • Autor

Przyszedł licznik i zamontowałem go. Ku mojemu zdziwieniu podpiąłem kostki zmontowałem i wszystko działa. Nie musiałem ciągnąć żadnych kabelków do wskaźnika ładowania ani montować czujnika temperatury oleju. Po prostu wypiąłem stary bez wskaźników, wpiąłem nowy ze wskaźnikami i wszystko działa :D

Opublikowano

Ja również chciałbym mieć w swoim audi (1.9 TDI 1995r) licznik z dodatkowymi wskaźnikami. Szperając po allegro zobaczyłem:

AUDI A4 LICZNIK ANGLIK CZĘŚĆI TANIO (3018284875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy wsadzając do takiego licznika "angola" swój obrotomierz i prędkościomierz wszystko będzie działać jak należy?

Opublikowano
Ja również chciałbym mieć w swoim audi (1.9 TDI 1995r) licznik z dodatkowymi wskaźnikami. Szperając po allegro zobaczyłem:

AUDI A4 LICZNIK ANGLIK CZĘŚĆI TANIO (3018284875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Czy wsadzając do takiego licznika "angola" swój obrotomierz i prędkościomierz wszystko będzie działać jak należy?

może byc problem z przełożeniem obrotomierza i predkosciomierza,w angliku wskazniki temp plynu i poziomu paliwa sa ze sobą połaczone, a ty mozesz miec wskaznik poziomu paliwa poloczony z predkosciomierzem a obrotomierz ze wskaznikiem płynu, nie jest to takie p&p, prosciej jest załozyc obudowe od anglika z dodatkowymi wskaznikami na twój licznik, ale też trzeba ciac plastiki i kleic wskazniki

---------- Post dopisany at 07:33 ---------- Poprzedni post napisany at 07:27 ----------

Przyszedł licznik i zamontowałem go. Ku mojemu zdziwieniu podpiąłem kostki zmontowałem i wszystko działa. Nie musiałem ciągnąć żadnych kabelków do wskaźnika ładowania ani montować czujnika temperatury oleju. Po prostu wypiąłem stary bez wskaźników, wpiąłem nowy ze wskaźnikami i wszystko działa :D

pokazuje ci temp. oleju? czy tylko podswietla ci ten wskaznik?

a miałes z tyłu licznika gniazdo 4 pinowej wtyczki ?

Opublikowano
Kolego taki staż na forum a takie głupie pytanie :facepalm: WEJDZIE.

Pozwólcie ze spytam czy wymieniając zegary musze znac PIN nowych zegarówq czy PIN przypisany jest do kompa w aucie ??

Opublikowano
  • Autor

[/color]

pokazuje ci temp. oleju? czy tylko podswietla ci ten wskaznik?

a miałes z tyłu licznika gniazdo 4 pinowej wtyczki ?

Miałem kostkę 4 pinową i była do żółtej kostki przyczepiona na opaskę. Rozciąłem opaske, wpiąłem i działą

Opublikowano
Kolego taki staż na forum a takie głupie pytanie :facepalm: WEJDZIE.

Pozwólcie ze spytam czy wymieniając zegary musze znac PIN nowych zegarówq czy PIN przypisany jest do kompa w aucie ??

W twoim roczniku immo jest w liczniku dlatego musisz znać pin nowego licznika jeżeli chcesz go założyć.

Opublikowano

w tych pieniadzach kupisz zegary z pelnym fisem,

moze warto byłoby sie nad tym zastanowic..

pzdr.

assist

Opublikowano

to gość ch ciał mnie przerobić - bo mówił że nic takiego nie muszę znać ?

Dzięki

Albo ja za mało wiem o aucie.

Czy zegary z 2.25 ati a4 b5 też maja immo w liczniku ?