Zaakoo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Witam, Otóż kupuje od brackiego audi a4 1,9 tdi `98 ( z chipem). Poinformował mnie, że najprawdopodobniej niedługo zajdzie potrzeba wymiany sprzęgła i tu moje pytanie. Jaki jest koszt wymiany kompletnego sprzęgła? Kolega który sam jeździ audi powiedział mi, że będę musiał wymienić też koło zamachowe razem ze sprzęgłem (bo ponoć się wymienia razem) i że jest to dość droga impreza. Możecie to zweryfikować? Jeszcze jedno pytanko słyszałem też, że do aut z chipem ponoć należy kupować lepsze sprzęgła, to prawda? p.s. Jeśli w pytaniu coś jest nie tak proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy post na forum Pozdrawiam Zaakoo
Wihajster Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 komplet z dwumasem 1600 z rabatem + robocizna samo sprzeglo komplet 600 + robota jak dwumas jest ok to nie widze powodu do wymiany. jak masz 130 ps to zwykle sprzeglo wystarczy i daje rade
Nosfer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Niedawno wymieniałem - z rabatami sprzęgło 450 + 250 robota. (jak nie masz zniżek to sugeruj się ceną która wskazał piotr1602 ) Nie wymieniałem dwumasa, bo nie było potrzeby / przy przebiegu 200.000.
Wihajster Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Niedawno wymieniałem - z rabatami sprzęgło 450 + 250 robota. (jak nie masz zniżek to sugeruj się ceną która wskazał piotr1602 ) Nie wymieniałem dwumasa, bo nie było potrzeby / przy przebiegu 200.000. ty masz benzynke wiec jest taniej a ceny ktore podalem sa z rabatem
Zaakoo Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2008 hmmmm mam nadzieję, że dwumas nie będzie się kwalifikował do wymiany. Jeżeli sprzęgło się kończy, ale jeszcze nie ma tragedii z tym, to można jeszcze trochę polatać czy lepiej odrazu wymienić? ps Zna ktoś jakiś tani sklep i dobrego mechanika w Trójmieście??
Nosfer Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Niedawno wymieniałem - z rabatami sprzęgło 450 + 250 robota. (jak nie masz zniżek to sugeruj się ceną która wskazał piotr1602 ) Nie wymieniałem dwumasa, bo nie było potrzeby / przy przebiegu 200.000. ty masz benzynke wiec jest taniej a ceny ktore podalem sa z rabatem Słuszna uwaga Rzeczywiście w benzynie - Sachs 800, Luk - 650 Do 1.9 75PS: Luk - 950 Sachs podobnie Valeo ponad 1000 (1750 z zamachem)
sparki Opublikowano 25 Czerwca 2008 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dieselek musi przenieść o wiele większy moment. Jak będziesz kupował nowe sprzęgło (koło dwumasowe) to pochwal się że masz czipsa może dobiorą ci coś co jest w stanie przenieść większy moment niż fabryczny w twoim motorku.
Rekomendowane odpowiedzi