Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Poszykiwany specjalista we Wrocławiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w temacie, proszę Klubowiczów o polecenie dobrego warsztatu we Wrocławiu, który zajmuje się klimatyzacjami.

Z góry dziękuję.[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2008, 12:21 _________________________________________________Nikt we Wrocławiu nie serwisuje klimatyzacji?!!

Opublikowano

Hejka,

właśnie też szukam kogoś godnego w ogóle podejścia do mojej niuni, ostatnio tzn. 3 tygodnie temu robiłem odgrzybianie w "Norauto" na Bielanach. Dzisiaj efekt taki, że dalej zajeżdża skarpetami a skasowali mnie 170zł (razem z filtrem kabinowym). Ogólnie za odgrzybiane w formie psikania jakimś badziewiem od strony filtra kabinowego to ja dziękuje bo to gówno daje i tyle, to trzeba jakoś kompleksowo załatwić. Jeżeli gdzieś robiłeś daj znać gdzie i ile skasowali oraz czy jesteś zadowolony.

pozdrawiam

Opublikowano

Hejka

Zgadz sie nie dajcie sie nabijac w "bambuko". Takie odgrzybienie, ze niby on cos tam wstrzyknie to sami sobie mozecie zrobić. Kupujecie spray WURTHa (przykład -> http://www.allegro.pl/item390389859_wurth_serwisowy_odgrzybiacz_klimatyzacji_rabat_.html) i 15 minut robótki i macie to samo za 40PLN za co gość kasuje Was co najmniej 140 PLN.

Powiem Wam szczerze, ze w sobote wybieram sie do wujka mojego, który ma mały serwis regeneracji klimatyzacji. Mowil mi wczoraj, ze ma jakas nowa metode. Takze po sobocie moge Wam opisac na czym to polega i wowczas moze nie dacie sie naciagnac.

Ale mysle, ze jak macie troszke czasu to mozna to zrobic samemu dokladnie:

http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/a4_b5_odgrzybianie_klimatyzacji-t10719.0.html

Opublikowano
  • Autor

No nareszcie jakis ruch na tym wątku. :)

A więc tak rox79, w związku z tym, że dostałem mnóstwo odpowiedzi na moje pytanie na tym forum. Zacząłem szukać w necie i wybrałem pierwszy lepszy jaki wyskoczył mi w googlach. Trafiłem najpierw do firmy http://www.franceserwis.pl/, gdzie facet wpiął się sprężonym powietrzem do mojej A4 i okazało się, że mam całkiem konkretną dziurę w rurze idącej do chłodnicy. Panowie jednak oprócz takiej prostej diagnostyki nabiciu klimatyzacji i dezynfekcji nie zrobią z naszymi samochodami nic. Pojechałem następnie do serwisu Audi, gdzie chciałem się dowiedzieć o cenę tego przewodu. Oczywiście cena zbiła mnie z nóg 500zł. Po dłuższej rozmowie z facetem od serwisu, polecił mi firmę Klim-Kar (http://www.klima-kar.wroclaw.pl/). Powiem tak po samej ilości aut jakie tam stoją można stwierdzić, że chyba panowie mają jakieś pojęcie o tym co robią. Facet jeszcze raz zapiął się sprężonym, popatrzył co i jak i stwierdził, że koszt naprawy wyniesie mnie 480zł z częściami. Cała zabawa zajęła mu może 30 minut. Niestety okazało się jeszcze ze coś jest jeszcze u mnie z elektryką. Facet jednak spiął na krótko sprężarkę i okazało się, że wszystko hula. Jutro jadę do elektryka, żeby sprawdził co tam jeszcze siedzi. Co do cen w Klim-Kar: dezynfekcja 90zł , co do nabicia jutro się dowiem.

Opublikowano

Dzięki za info, właśnie poczytałem o tej firmie klima-kar na ich stronach i pewnie będę musiał ich odwiedzić :) Odszczurzyć porządnie moja niunie bo teraz to wstyd nawet dupeczki do środka zapraszać na tylne siedzenie :> , daj znać jaki koszt nabicia

Opublikowano
  • Autor

Dobra już wszystko wiem. Panowie kasują za nabicie samym gazem 150zl. Natomiast gaz + olej + barwnik UV 180zl.

Mi niestety wyszło jeszcze parę rzeczy przy okazji urwany kabel czujnika temp. zewnętrznej - udało się uratować. Wiatrak od klimy wystrzelony w kosmos i na koniec jeszcze opór od tegoż witraka. masakra. No ale nic się gra - się ma. :)

Pozdrawiam serdecznie