Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z oponami na 19`9j

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany mam taki problem. Posiadam felgi łopaty 19x9j w bieli:jerk::jerk: I szukam opon na przód(narazie). no i znalazłem u wulkanizatora 225/35R19 w za***istym stanie po 250zł:kox: I teraz pytanie. Czy nie będzie za bardzo wystawać felga tak żeby nie przeszkadzało w normalnej jeździe?? I czy jak zostawie z tyłu 235/35R19 to nie będzie wariowało ESP i ABS? Według tych on-line`owcyh kalkulatorów różnica w średnicy to około 1%:whistling: Co robić? stosował ktoś takie zestawienie?

Opublikowano

niemasz Q więc żaden układ nie będzie wariował, nie napisałeś nic o et więc nie wiadomo jak są osadzone :wink:

Opublikowano

Będzie dobrze, o ABSy itd się nie martw:wink:

Jedynie będziesz musiał bardziej uważać na krawężniki, zresztą Swir Ci podrzucił foty jak to będzie wyglądać:wink:

Library | 9_225_35_R19

Opublikowano
Czy nie będzie za bardzo wystawać felga ?

poza obrys auta? czy poza opone?

Opublikowano
  • Autor

Jedynie będziesz musiał bardziej uważać na krawężniki, zresztą Swir Ci podrzucił foty jak to będzie wyglądać:wink:

Library | 9_225_35_R19

Stary w pasku miał na tyle przez chwilę 15 tylko ze profil 50 a z przodu 65 i abs wariował:kwasny: No nie wygląda to źle:kox: A co Wy się z tym ET czepiacie jak nie o tem temat jest:decayed:

BTW: Chyba warto te Hankooki łyknąć po 250 nie? Jeszcze mają takie kropki wytłaczane które są na nowych:kox:

Opublikowano

Library | 9_225_35_R19

Stary w pasku miał na tyle przez chwilę 15 tylko ze profil 50 a z przodu 65 i abs wariował:kwasny: No nie wygląda to źle:kox: A co Wy się z tym ET czepiacie jak nie o tem temat jest:decayed:

BTW: Chyba warto te Hankooki łyknąć po 250 nie? Jeszcze mają takie kropki wytłaczane które są na nowych:kox:

Bierz i się nie martw :wink:

Opublikowano

Ja mam u siebie na przodzie 225/35/19 ,a na tyle 235/35/19 felga 8j,i jest OK,szerokosc opony niema nic do tego tylko wysokosc,bo wtedy kola maja rozna predkosc i ABS wariuje

Opublikowano
szerokosc opony niema nic do tego tylko wysokosc

Nie gadaj glupot i nie wprowadzaj ludzi w blad...

Wysłane z mojego GT-I9070

Opublikowano
  • Autor
Ja mam u siebie na przodzie 225/35/19 ,a na tyle 235/35/19 felga 8j,i jest OK,szerokosc opony niema nic do tego tylko wysokosc,bo wtedy kola maja rozna predkosc i ABS wariuje

Przecież to że masz 35 profil to jest 35% szerokości z 225mm lub 235mm więc różnica w wysokości też jest:facepalm: Ale przypadek w sumie będzie ten sam u mnie tylko inna szerokość felgi i jak nie wariuje ABS u Ciebie to znaczy że u mnie będzie to samo:good:

Opublikowano

Przecież to że masz 35 profil to jest 35% szerokości z 225mm lub 235mm więc różnica w wysokości też jest:facepalm: Ale przypadek w sumie będzie ten sam u mnie tylko inna szerokość felgi i jak nie wariuje ABS u Ciebie to znaczy że u mnie będzie to samo:good:

no dobra moze i jest roznica w sysokosci miedzy 225 a 235 /35 ale to jest tylko 6mm roznicy wiec tak samo jak bys mial roznice bieznika midzy przodem np 3mm,a tylem 9mm,a pewnie w sterowniku ABS jest zapisana jakas tolerancja wyskosci opon.

pozdr