Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim centralnym zamkiem. Kiedy próbuje otworzyć samochód z pilota, to czasami się otwiera, a czasami nie. Gdy już się uda otworzyć, to mrugają kierunkowskazy tylko z prawej strony. Wymieniałem baterie w pilocie, ale to też nic nie dało. Gdzie szukać przyczyny ?:kwasny:

Opublikowano

Witam a czy sterownik zameka jest oryginalny czy dokładany? Ja miałem taki przypadek z centralką firmy RTX i okazało się że sterownik do wymiany. Na szczęście był na gwarancji to przysłali nowy :grin: i po kłopocie.

Opublikowano
  • Autor

Nie mam zielonego pojęcia :P Gdy kupowałem auto wszystko było OK. Po tygodnu zaczęły się takie cuda :/

Opublikowano

A w kluczyku masz pilota czy jakiś osobny? może na pilocie jest jakaś firma??

Opublikowano
  • Autor

Pilot jest osobno z napisem Meta System.

Opublikowano

Czyli najprawdopodobniej nie jest ori. Widocznie jakieś styki nie łączą sterownik najczęściej montują przy pompce zamka czyli w bagażniku, lub z lewej strony nóg kierowcy (koło dźwigni do otwierania maski) musisz tą obudowe ściągnąć. Będziesz sam działał czy nie czujesz się na siłach?

---------- Post dopisany at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany at 23:46 ----------

Pilot masz podobny jak w linku??

Nowa obudowa pilota alarmu Meta System 3-przyciski (3005780205) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

z centralki jak już ją znajdziesz powinny wychodzić 2 takie same przewody z bezpiecznikami

najwidoczniej jeden się spalił.

poszukaj centralki jak mówi krzysku27

Opublikowano
  • Autor

Ale jeśli by się spalił jeden z bezpieczników, to centralny chyba by w ogóle nie chodził ? A mi raz załapie, a raz nie.

Opublikowano

panowie,podepne sie do tematu aby nie syfic na forum

mianowicie ja mam taki problem z centralnym zamkiem ze gdy wciskam pedal hamulca to centralny sie otwiera i zapala sie oswietlenie wnetrza,jest tak za kazdym razem gdy wcisne stop,i czasami jak zapale swiatla lub otworze drzwi,pompka otwiera centralke :facepalm: ,co sie moglo stac?

Opublikowano

ziomek69 musisz znaleźć centralkę i obadać wszystkie kable. Wydaje mi się że mogą być słabo połączone i raz styka a raz nie.

---------- Post dopisany at 17:25 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ----------

terrorbps centralny masz z pilotem czy bez i ważne czy ori? czy ktoś dorabiał i źle podłączył.

Opublikowano

bez pilota,orginal,wszystko bylo ok a teraz zaczelo swirowac,

Opublikowano
bez pilota,orginal,wszystko bylo ok a teraz zaczelo swirowac,

Sprawdz czy pompka centralnego nie jest zalana a w szczegolnosci wtyczki w niej.

Opublikowano

zalana nie byla,ale rano ja odlaczylem,rozebralem,przedmuchalem i schla sobie kolo pieca w domu,wieczorem zalozylem i jak narazie cisza,:wink:

jak cos sie bedzie dzialo to dam znac,

dzieki za odp :drinks:

Opublikowano
  • Autor

U mnie suszenie też pomogło :banan:

Opublikowano

Panowie, to może i ja podepnę się pod temat... bo dość ogólnie nazwany jest :P

Mam do auta tylko jeden kluczyk, najpewniej jest to serwisowy.

Nie dostałem podczas zakupu pilotów do otwierania auta.

Pytanie, jakie mam opcje, żeby móc używać pilotów?

Kombinuję z poszukiwaniem kluczyków oryginalnych już z pilotem i żeby to później zakodować pod dane auto...

Opcja druga, dokupić jakiś sterownik zewnętrzny... Tylko jaki wybrać

No i która opcja lepsza ?:P

Opublikowano

Najpierw sprawdź numer swojej pompki i po nim będziesz wiedział, czy nie wystarczy po prostu dokupić tylko kluczyków-scyzoryków.

Osobiście wole ori. Mam chińską centralkę ale ją wywalam i wstawiam jedynie unster'a, żeby mieć automatyczne domykanie szyb na ori centralce.

Opublikowano

A możesz mi kolego podpowiedzieć gdzie jej szukać ? :P Jeszcze zielony jestem w Audi :P

Forum już trochę przeszperałem, ale zdaje się, w różnych wersjach jest chyba w innych miejscach umieszczona...

Opublikowano

W b5 jest tylko w nednym miejscu. W bagazniku po prawej stronie, jak otworzysz prawy schowek to zobaczysz szara gabke, pompka jest w niej.

Opublikowano

Taką mam pompkę...

pompka_centrala.jpg

Opublikowano

Wg. tego: digakom - digitale automobil kommunikationstechnik Twoja pompka obsługuje fabryczny alarm i sterowanie z pilota, więc powinno wystarczyć dopisanie kluczyka scyzoryka (na forum znajdziesz jak to się robi, nie chce mi się szukać :decayed: )

Szukaj pilota na 433,92 Mhz