Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Xenon gaśnie i włącza się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czasami zdarza się że lewa lampa mijania gaśnie na chwilę (1-2 sekundy) i włącza się ponownie, co to może być? czyżby zbliżał się koniec żarnika? Lampy to ORI xenon w B6

Opublikowano

najprawdopodobniej zarnik , druga mozliwosc to ze zasilanie nie kontaktuje , np zabrudzony wtyk

Opublikowano

Mi gasł dokładnie tak jak piszesz i czasem mrugał delikatnie na wolnych obrotach ---- wymieniłem żarniki i jest idealnie światła tez mam wiele więcej jak masz długo te zarniki to polecam wymianę róznica mega duża :thumbup1:

Opublikowano

tak jak pisałeś prawdopodobnie zbliża się koniec żarnika, najlepiej wymienić oba na raz

Opublikowano

u mnie to przetwornica ktora jest wbudowana w lampe tak wlasnie dawala o sobie znac...zrobilem szybka zamianke(na probe) lewa/prawa i problem juz nie wystepowal.niestety zanim do tego doszedlem zakupilem zarniki:( a potem jeszcze przetwornice.

Opublikowano

zamień żarniki pojeździj parę dni i zobaczysz czy żarówka czy przetwornica :decayed:

Opublikowano

Miałem ten problem . Rozwiązanie wymiana żarników D1S . 1.5 h bez demontarzu zderzaka. Wystarczy prawa strona rozebrać obudowę filtra , lewa trochę więcej dłubania odkręcamy zbiorniczek płynu hamulcowego i rozpinamy kilka kostek.

Opublikowano

wystarczy mu 30 min! już go tak nie strasz bo to tylko 4 śrubki z każdej strony :tongue4:

Opublikowano

pozamieniaj żarówki prawa/lewa i wyjdzie czy to jest na żarówki czy przetwornicy, zmiana żarówek to z 30min 2 górne śruby wykręcasz a dolne tylko popuszczasz :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za rady, jak będzie chwila czasu to spróbuję zamienić, narazie rzadko się to zdarza i zawsze załącza powtórnie więc tragedii nie ma :wink:

Opublikowano

No tak w b6 jest trochę prościej . Ja stawiam na żarniki!!

Opublikowano

u mnie migała lampa prawie 4 miechy a potem padła przetwornica

• 5 lat później...
Opublikowano

Panowie, mam podobny przypadek, może ktoś doradzi.
Gaśnie mi lewy xenon, a czasem mam wrażenie, że gasną oba na sekundę czy dwie. Błędów brak. Przez chwilę myślałem, że to coś z czujnikiem zmierzchu, bo na ustawieniu "auto" gasły częściej niż na włączonych światłach mijania.
Dzieje się tak dłuższą chwilę. Po kilku dniach było w porządku na powiedzmy 3 tygodnie i znów sytuacja się powtarza. Co ciekawe, gasną głównie przy jeździe po mieście (mam wrażenie, że często kiedy zmieniam bieg z 1 na 2) - przed wczoraj zgasły dobrych kilka razy w ciągu 10 minut. Na osiedlu żona jeździła w tą i z powrotem, a ja stałem i lampiłem się w auto i nic nie gasło !
Wczoraj również jechałem w nocy dobrą godzinę i ani razu nie gasły. :kox: wft?
Wydaje mi się, że gdyby to żarnik się kończył, to mrugał by ciągle + zmieniłaby się jego barwa. A u mnie nie mruga, a barwa jak najbardziej ok.
Miał ktoś taki przypadek?

Opublikowano

czasem któraś z wtyczek nie jest obluzowana?

Opublikowano

Mechanik przy okazji posprawdzał wtyczki etc

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozwiązałem problem. Szukałem wiecie co do czego, że może czujnik zmierzchu, przełącznik itp
Po prostu żarnik się powoli kończył. Wymienione i problem zniknął. Żałuję tylko, że przez tyle dwa miesiące tylko szukałem problemu i męczyłem przetwornice.