Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] forumowe pomiary przyspieszeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja robiłem wg klimatronika i

50 - 100 3 bieg, pełny bak 7,2 s :kwasny:

czyli szybciej niż KmK :gwizdanie: dziwne te pomiary :kox:

Opublikowano

zapomniałem napisac ze to nieseryjny 1z-cior :wink4:

ale i tak jest du.pa bo Trzeniek mnie bedzie teraz robił swoim paździochem :decayed:

Opublikowano

mi gps, pokazuje prędkość z minimalnym opóźnieniem napewno nie sekundy, moze jakies 0,2 gora.....

ja to w te wartości liczone za pomocą gps nie wierze i tak... sam licząc za pomocą programiku GPSPerformance od 0- 100 miałem 9,5sec przy podawanych przez producenta 11,5 to brzmi nazbyt niewiarygodnie
Opublikowano

GPS to d*pa blada, tzreba jechać ze stałą prędkością przynajmniej z 2 km na tempomacie wtedy prędkość ustali, robiłem testy dzisiaj, rozbujałem brykę na chwilę do 200 a pokazało max prędkość osiągniętą 192 z kawałkiem. Co do przyspieszeń to nie opierałbym się na GPS, nie ma jak stoper lub nagrać i przy odtworzeniu na liczniku widać czas, mam zamiar tak zrobić z pomiarami elastyczności.

pozdro

Opublikowano

a wg mnie to i licznik oszukuje i klimatronik oszukuje np przy 160 Km/h na liczniku klimatronic pokazuje 152Km/h a nawigacja pokazuje 157km/h,

stala predkosc na odcinku 20kilometrow autostrady wiec nie ma mozliwosci ze navi oszukuje, sprawdzone na nawigacji garmin jak rowniez becker i wyniki zawsze te same. O ile wiem to gps najdokladniej wylicza taka stala predkosc. I co wy na to ?

Opublikowano

w przypadku turbaków mozna by jeszcze pisać godzine o oraz ilosc stopni bo wiadomo, że im zimniej tym lepiej :wink4:

wtedy były by dokładniejsze podstawy do mierzenia czasów

Opublikowano

koledzy: vario-tech , AdamDFO słuchajcie,

nie podałem wyników z GPSa przy przyspieszaniu tylko przy stałej prędkości, kolega wojtusania ma rację:

możecie w to nie wierzyć ale to właśnie GPS podaje prędkość najdokładniej, a różnice co do różnic w pomiarach GPS versus licznik to od dziecka wiem, że licznik w każdym aucie oszukuje w górę (rekordzistą jest tu od wielu lat Subaru gdzie liczniki zawyżają o jedynie 1-2kmh przy prędkościach rzędu 100-110).

opóźnienie w GPS? w swoim obecnym i poprzednim GPSie nie zauważyłem za baŁdzo takowego...

ale może dlatego że przyspieszając bardziej patrze na drogę niż na wyświetlacz :mysli:

Trzeniu : tak robili licznikowe, ale trzeba to ujednolicić i ustandaryzować tutaj :gwizdanie:

bo jednak jeśli ktoś chce mieć dokładniejsze i kieruje się innymi wskazaniami niż licznik to jego wyniki już na starcie są inne od innych :evil:

Opublikowano

nie ma ktoś może wyników 1.8T ;)...ja dorzucę swoje jutro miło by było porównać :)

jutro będą :> ale pomiar telefonem (film)

Opublikowano

Kolego krajek_007 nie miałem na myśli twojej wypowiedzi na temat przyspieszenia z użyciem GPS, tak ogólnie skomentowałem, że taki pomiar raczej sensu nie ma, a co do przekłamań licznika to się zgadzam, jak na razie zbieram dane co do rozbieżności Licznik vs. GPS

pozdro

Opublikowano

W B6 może są bardziej precyzyjne prędkościomierze wkońcu nowszy model :mysli:

Opublikowano

Kolego krajek_007 nie miałem na myśli twojej wypowiedzi na temat przyspieszenia z użyciem GPS, tak ogólnie skomentowałem, że taki pomiar raczej sensu nie ma, a co do przekłamań licznika to się zgadzam, jak na razie zbieram dane co do rozbieżności Licznik vs. GPS

pozdro

mi chodziło dokładnie o to samo, prędkość stałą tylko gps pokaże dokładną, liczniki przekłamują, podobno ze względów bezpieczeństwa...

Opublikowano

zasraliście temat dywagacjami jak mierzyć..

jeśli pomiary zaczęto robić według licznika to przy tym pozostańmy a moda proszę aby zostawił te posty gdzie znajdują się jakieś cyferki a reszta delate

Opublikowano
  • Autor

no chciałbym dodać, że pomiary robiłem na podstawie gps, zgodzę się, że są opóźnienia,ale czy aż 1sek to nie jestem pewien, jednak chciałem w miare wiarygodnie uzyskać prędkość w zakresie od do, gdzie przy 200 zakłamania na liczniku są już jakieś.

Jednym słowem wyniki licznikowe miałbym lepsze, ale porównanie do 2,5 tdi już sporo daje :good:

dzięki chłopaki, bardzo byłem ciekaw jak się to kształtuje, a i może coś wniesie ten temat do wiedzy o a4 :>

pomiar 50-100 zaczynałem od 2 biegu, wypadł blado :kwasny:

50-150 już nieco lepiej, ale widać że pojemność i Nm tdi robi swoje :>

100-200 daje jakiś obraz mocy auta a i zmniejsza straty na zmiany biegów.

najlepiej było by zrobić kiedys spot na obwodnicy, wypożyczyć od kogoś g-tech albo coś podobnego do pomiarów i z marszu weryfikować uczestników :>

edit:

Trzeniu jakie dokładniej masz parametry obecnie ?

Opublikowano

podobne do Twoich :wink4: