Flyer Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Musze dokupic router wifi, gdyz moj starty dlink dir-615 wyzional ducha. Internet po kablu od Vectry, 40mb. Czy da sie kupic router, ktory nie bedzie obcinal transferu po WIFI stosunkowo tanio? Nie chcialbym wydawac ponad 200PLN... Z gory dzieki za porady
_Bartek_ Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Przy identycznym necie mam D-link'a N150, ale dokładnie jaki model mógłbym Ci podać dopiero jak wrócę do domu. Czyli okolice 21.02. Testy prędkości łącza na Internet Speed Test - tester prędkości łącza - speedtest.pl pokazują, że daje sobie radę. ---------- Post dopisany at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ---------- Acha, i nie czytaj tych bzdur na Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery . Absolutnie nie miałem takich problemów jak opisane na stronie. Pzdr
Flyer Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Opublikowano 14 Lutego 2013 Nie przycina Ci transferu po WIFI ? Idzie pelne 40mb?
_Bartek_ Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Jeszcze nigdy nie miałem downloadu 5MB/s, ale to może być wina Vectry. Jak pewnie wiesz, każdy operator oferuje "do" pewnej prędkości, a co za tym idzie 5MB/s lub mniej Na stronce speedtest zegar pokazuje 40Mb/s, także chyba router daje radę
turzol Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 Troche ponad budżet, ale polecę najnowsze dziecko Tp-linka Router TP-LINK TL-WDR3600 - Ceneo.pl Katuje w firmie kilkanaście takich. Stabilne jak skała, transfer cała mocą pasma, 2 anteny kierunkowe, DualBand 600Mb/s , sprzętowy NAT i bezproblemowa konfiguracja. W kategorii cena/jakość wg mnie nie do pobicia aktualnie
YOGI3000 Opublikowano 15 Lutego 2013 Opublikowano 15 Lutego 2013 Nie przycina Ci transferu po WIFI ? Idzie pelne 40mb? Teraz większość routerów mają wifi 802.11 n (150Mb) więc przy dobrym zasięgu realnie jest w granicach 50Mb.
Krzysztof Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 Sugeruję zainteresować się modelem: TP-Link WR1043ND. Dobra funkcjonalność za znośne pieniądze. Rutery w technologii n-lite(150Mbit) mają realnie do około 55-60Mbit/s realnego transferu. Na prędkość mają wpływ urządzenia z sąsiedztwa, budowa domu czy mieszkania, odległość komputera od rutera etc. Ważne jest też to, że karty w komputerach nie zawsze obsługują pełne "n". Często nawet w nowym sprzęcie zdarza się, że są wkładane karty sieciowe w standardzie n-lite(150Mbps).
Rekomendowane odpowiedzi