Ma1477 Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam mam problem z wrzucaniem biegów. Chodzi o to że autko jeździło i wszystko było ok, czasem zdażało się że nie mogłem wstecznego wcisnąć ale po chwili ustawało i wchodził. Teraz mam tak że jak wcisnę sprzęgło do końca to nie moge wrzucić biegu a jak troche popuszczę to wchodzą normalnie. Gdy już wrzucę bieg tak na pół sprzęgle i wcisnę je do końca to coś szumi i trze. Nie miał ktoś takiego przypadku? Dodam że odpowietrzałem wysprzęglik. ---------- Post dopisany 16-02-2013 at 14:23 ---------- Poprzedni post napisany 14-02-2013 at 17:37 ---------- Teraz biegi wchodzą tylko coś trze ale jak wcisnę do końca ciekawe co to hmm myślałem że to łożysko oporowe ale ono by raczej nie dawało napędu na skrzynie.
janusz_stg Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zużyty docisk sprzęgła. Po wciśnięciu do oporu następuje " ponowne zasprzęglanie"na nadmiernie wciśniętym sprzęgle i to jest przyczyna kłopotów. Krótko mówiąc sprzęgło do wymiany.
Ma1477 Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Opublikowano 10 Marca 2013 Dziwne jest to że czasami nie mogłem rzucić biegów a za chwile chodziło ok. Trzeba rozebrać i zobaczyć tylko troche zimno i sie nie chce ---------- Post dopisany 19-02-2013 at 06:14 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2013 at 20:33 ---------- Panowie jest taka opcja ze się nie ślizga a mimo to wina leży po stronie docisku? Jestem umuwiony z kolega zerkne tam ale boje się ze nic podejrzanego nie znajdę. ---------- Post dopisany at 06:15 ---------- Poprzedni post napisany at 06:14 ---------- Panowie jest taka opcja ze się nie ślizga a mimo to wina leży po stronie docisku? Jestem umuwiony z kolega zerkne tam ale boje się ze nic podejrzanego nie znajdę. ---------- Post dopisany 10-03-2013 at 19:41 ---------- Poprzedni post napisany 19-02-2013 at 06:15 ---------- Witam ponownie, autko już zrobine Rozebrałem i okazało się że docisk się rozsypał, a dokładnie to tam gdzie są te blaszki wysprzęglające pod nimi jest taki ogranicznik jakby. Takie kółko i 4 nóżkami przynitowanymi do zacisku, urwało się to i latało i podczas wciskania sprzęgła do końca łapało wałek i tarło o tarcze. Teraz jest elegancko Poniżej zdj jak być powinno, umnie to zaznaczone strzałką latało
Rekomendowane odpowiedzi