Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie przy puszczaniu pedału gazu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z szarpaniem auta przy puszczaniu gazu - podobno poduszki skrzyni biegów. Pytanie moje takie - w swoim ADP są chyba 2 poduszki - jak sprawdzić która to poduszka ?

Opublikowano

W moim ADP identycznie szarpie a wszystkie poduszki całe zarówno skrzyni jak i silnika, niektórzy z forum wymieniają pół samochodu i dalej szarpie. Ale poduszki to jedna z możliwości ... wystarczy że wjedziesz na kanał lub podnośnik w przypadku poduszek skrzyni sprawa wygląda nie skomplikowanie są w bardzo dostępnym miejscu.

Opublikowano
  • Autor

A jak to sprawdzić co szarpnąć skrzynią czy jak ?

Opublikowano

U mnie tez szarpie i wymieniłem poduszki pod skrzynia wszystkie co prawda mniej ale dale pozostało. Jak sprawdzic najprostszym sposobem to brecha i ogien. Bedziesz widzial czy sie rusza czy guma jest popekana. Najlepiej wymien i spokoj nie duzy koszt a bedziesz mial pewne.

Opublikowano
  • Autor

A pytanie mam jeszcze do Ciebie bo masz ADP zapewne - jakie poduszki potrzebuje bo na allegro to wszystko pasuje do wszystkiego -.- a później płacz..

Opublikowano

masz LPG?

Opublikowano
  • Autor

Jak w profilu - tak

Opublikowano
Jak w profilu - tak

dzieje się to tylko na na lpg czy też na Pb?

Opublikowano
  • Autor

Tu i tu :) Dodam że instalacja jest nowa i przed założeniem także tak się działo..

Opublikowano
Tu i tu :) Dodam że instalacja jest nowa i przed założeniem także tak się działo..

ok no to juz nie ma tematu:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Znajomy mechanik powiedział - prawdopodobnie poduszki.. Ale h*j mnie strzela za przeproszeniem jak mówi - prawdopodobnie :facepalm:

Opublikowano

"Prawdopodobnie" to słowo furtka do dalszego wysysania kasy z naszego portfela :polew:

Opublikowano

a moze to wina potencjometra przepustnicy. powydzierały sie sciezki i dla tego szarpie

Opublikowano
  • Autor

Kablem to nie wyjdzie nie ?

Opublikowano

nie wiem. ale moze wyciagnij przepustnice i rozkrec ten plastik tak wszystko jest. czasami pomaga np wdkiem psiknac . mialem tak kiedys w innym aucie

Opublikowano

powiem tak, wymieniłem już pół auta łącznie z poduszkami przegubami i półośką i dalej mi szarpie tak jak wam

Opublikowano
  • Autor

To pierdziele nie biore się za to.. w sumie mam już wymienione prawie wszystko - cewka kable kopułka sonda świece wahacze drazki przeguby no nie wiem co jeszcze moze byc.. te poduszki zostały albo przepustnica..

Opublikowano

wymienilem tez to co ty, i nawet przepływke a przepustnice czyściłem kilka razy,sam szukam ratunku w tym temacie, jakbyś doszedł do tego co to robi to prosze napisz do mnie

Opublikowano
  • Autor

Pewnie :) Spróbuje wymienić te poduszki zobaczymy co to będzie ale nie znam nr częsci :/ a na allegro ciężko bo wszystkie pasuja -.-'?

Opublikowano

8D0399151H , 8D0399151J ale sprawdz jeszcze