Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wyblakły wyświetlacz FIS w liczniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam licznik jak na zdjeciu: http://moto.allegro.pl/item379952889_licznik_audi_a2_a3_a4_a6_a8_mareli_jager_naprawa.html

W zaleznosci od temperatury na zewnatrz wyswietlacz roznie wyswietla. Przy nizszych temp wyswietla lepiej a w upalne dni wyswietla gorzej (brak lini poziomych)...czasami nawet nic nie widac. Gdzies czytalem ze mozna przeczyscic styki i bedzie ok. Moje pytanie: Czy jak odlacze akumulator, wyciagne licznik i potem wloze go spowrotem to czy po wlozeniu go wszystko bedzie ok?Czy auto odpali i czy nie bedzie jakis bledow?Czy moze trzeba pozniej programowac go czy cos takiego...?

Prosze o pomoc fachowcow na tym forum:)

Opublikowano

Jesli odlaczysz akumulator a stacyjka bedzie wyłaczona i nie bedzie w niej kluczyka to nie ma prawa sie cokolwiek stac.

Odlaczalem swoj licznik kilka razy i nic sie złego nie stało. Jedynie licznik kilometrow bieżących Ci sie skasuje, przebieg bedzie ok. Śmiało! :th:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

czy przeczyszczenie styków coś pomogło ??

Mam tn sam problem - linie poziome i nie wiem czy siębawić w wyjmowanie licznika

Opublikowano

Wyciągaj bo zawsze się czegoś można nauczyć :wink4: Ale i tak to nic nie da !

Opublikowano

miałem ten sam problem, jak rozbierałem cały przód do rozrządu, odme, przewody, korektory itp były rozbierane kostki i myśle że warto je potraktować preparatem do styków szczególnie tą dużą od pompy, u mnie pomogło

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przeczyszczenie stykow nic nie dalo:(...urbik....a dlaczego z gory zakladasz ze to nic nie da...wiesz co jest przyczyna?

Opublikowano

U mnie problem ten sam : zimno wyświetla aż w oczy pali , ciepło ( gorąco ) wyświetla słabo miejscami całkowicie niewidocznie . Słyszałem opinie że te liczniki się z czasem wypalają i jest to ich wada aleeeeee widze że jednak jest to naprawialne np. na allegro za 300 zł. ludzie się oferują że naprawią to w godzinke na miejscu i dadzą jeszcze gwarancje na 36 miesięcy . Hym .... troche drogo aleee jak komuś strasznie przeszkadza

Może ktos ma inny tańszy sposób na załatwienie tej usterki ?

Opublikowano

a masz moze namiary na naprawe tego