Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] N75 wymieniać wtyczkę czy zastosowac zawór od EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam uszkodzony zawór N75 i zastanawiam się czy kupić nowy ale z inną wtyczką, czy lepiej będzie kupić zawór od EGR z taką samą wtyczką ?

Opublikowano

Jeśli N75 to tylko nowy koszt w ASO około 170zł, na allegro kupisz za około 120-150 :przebiegly:[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2008, 21:36 _________________________________________________Oczywiście z taką samą wtyczką :gwizdanie:

Opublikowano

Mam uszkodzony zawór N75 i zastanawiam się czy kupić nowy ale z inną wtyczką, czy lepiej będzie kupić zawór od EGR z taką samą wtyczką ?

tylko z taką samą wtyczką

Opublikowano
  • Autor

To jest używany ?

A mi chodzi o nowy !!!

Opublikowano

Tu masz nowy

http://allegro.pl/item384000821__zawor_turbosprezarki_tdi_volkswagen_n75_turbo_.html

[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2008, 11:09 _________________________________________________128,90 zł za sztukę :naughty:

ten jest N75 zawór przełączający do 1Z AHU

a to N75 do AFN

ty w AFN masz ten drugi

Opublikowano

ja będę miał na sprzedaż, używkę ,sprawną z taką wtyczką kwadratową nr. 1H0 906 627A za 180zł

Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem do serwisu AUDI i za ten zaworek chcą 401 zł :kox:

Opublikowano

ASO Kalisz zawołało mi 499 zł , a nie ori w IC 350-podziękowałem im za współpracę!!!

Opublikowano
  • Autor

W Białymstoku w IC 299 zł z taką wtyczką jak na ALLEGRO

http://moto.allegro.pl/item390035570_zawor_turbosprezarki_tdi_audi_vw_n75_warszawa.html

W IC ale z nową wtyczką 142 zł

http://moto.allegro.pl/item387283054_zawor_turbo_n75_tdi_vw_seat_audi_skoda_pierburg.html[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2008, 12:34 _________________________________________________Tylko z kąd wziąć taką wtyczke ?

Opublikowano

napisałem Ci że mam ori używkę jak chcesz , coś tam Ci najwyżej jeszcze spuszczę. a jak nie chcesz to jedź do jakiegoś elektronika samochodowego , może będzie miał taką wtyczkę.

Opublikowano

po co kombinacja z wtyczką???

ja kupiłem do swego traktora taki:

http://www.allegro.pl/item379568742_zawor_turbosprezarki_tdi_audi_vw_n75_warszawa.html

pasuje idealnie, to w końcu pierburg :th:

motorek aż zarżał radośnie po włożeniu nowego zaworka :a4fan: :a4fan: :a4fan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem dziś N75 1J0 906 627A w dobrej cenie przez kolegę w IC (ma warsztat i dobre zniżki)

http://moto.allegro.pl/item387283054_zawor_turbo_n75_tdi_vw_seat_audi_skoda_pierburg.html

A wtyczkę kupiłem w ASO za 21, 49 zł trzeba ją tylko uzbroić w dwie wsuwki żeńskie (chyba że stare bę dą pasowały) ale to już koszt tylko około 1 zł.

Dodam jeszcze że taka wtyczka w ASO SKODY 26,50 zł

Numer tej wtyczki to 1J0 973 722[br]Dopisany: 04 Lipiec 2008, 15:25 _________________________________________________N75 i wtyczka zostały wymienione na nowe, okazało się że wystarczyło tylko rozebrać starą wtyczką i przełożyć te dwie wsuwki do nowej wtyczki. Tylko ta osłonka gumowa przewodów od wtyczki jest trochę większa i siedzi luzniej.

Nowy N75 1J0 906 627A cena w IC 142,62 zł

Nowa wtyczka w ASO cena 21, 49

No i jakieś 30 minut wolnego czasu

Opublikowano

jaki zawór zastosować do mojej a4? spadek mocy powyzej 110 km/hi turbina sie nie włącza i problem aby osiagnąc obroty powyzej 3 tys obrotów na 4 i 5 biegu, dodam ze po odpaleniu ponownym auta jest ok do osiągnięcia 110 km/h i znów to samo co to za usterka czy to n75?

Opublikowano

jaki zawór zastosować do mojej a4? spadek mocy powyzej 110 km/hi turbina sie nie włącza i problem aby osiagnąc obroty powyzej 3 tys obrotów na 4 i 5 biegu, dodam ze po odpaleniu ponownym auta jest ok do osiągnięcia 110 km/h i znów to samo co to za usterka czy to n75?

Witam

Masz AHU ? !

Turbinka ładuje ow. 1950- a jak przestaje "jechać " to masz tzw "notlauf"

Autko wchodzi w tryb awaryjny i nie jedzie :wink4: czy tak?

Zaworek N75

Pozdrawiam

PS. zrób logi 003,008,011 -dynamiczne :wink4:

Opublikowano

mam AHU, dziekuje za informacje podobno wymieniajac zawór N75 trzeba wymienic tez przewody podciśnienowe( czarny niebieski czerwony te parciane) tylko byłem juz w 3 sklepach i nigdzie nie moge ich dostać. i jeszcze jedno pytanie co to sa te logi bo nie bardzo rozumiem jestem laikiem w tej kwesti?[br]Dopisany: 13 Lipiec 2008, 21:39 _________________________________________________aha i jeszcze jedno turbinka była czyszczona tydzien temu i dalej to samo zawór jeszcze niezmieniony ale mam nadzieje ze po zmianie bedzie ok.