Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Radio concert II problem z diagnozą VAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam audi a4 b6 avant 1.9 tdi quattro i mam problem z diagnozą VAG nie komunikuje się z radiem. Dodam ze używam oryginalnego VCDS.Radio sprawdzałe w innym samochodzie i łaczy sie lecz jak zamontuje do mojego to VCDS nie wykrywa radia.Moze wy macie jakis pomysł co to moze być??.Radio działa w 100% na fisie wyswietla itp.Dodam jeszcze ze tez jest brak komunikacji z CAN BUS.

Opublikowano

nie masz pewnie podłączonej k-line pod instalację radia ,powinna być w kostce zasilającej pin 3

Opublikowano
  • Autor

Witam sprawdzalem kabelek podłączony jest do kostki zasilającej do pinu nr.3 jest to kolor broązowo/szary.Teraz do mi tylko pewnie zostaje pruc instalacje i szukac przerwy w obwodzie:kwasny::kwasny:

Opublikowano

pusc sobie ten kabel od radia pod gniazdo bezposrednio i problem z głowy. A na początek zobacz czy jest przejscie od radia do K moze cos z radiem ?

Opublikowano
Witam sprawdzalem kabelek podłączony jest do kostki zasilającej do pinu nr.3 jest to kolor broązowo/szary.Teraz do mi tylko pewnie zostaje pruc instalacje i szukac przerwy w obwodzie:kwasny::kwasny:

to ie ten , kolor lini k to zielono niebieski:wink:

Opublikowano
  • Autor

to ie ten , kolor lini k to zielono niebieski:wink:

Aż jutro zobacze jaki to jest kolor bo może i sie pomiliłem:)

• 1 rok później...
Opublikowano

U mnie oryginalnie w wiązce była podciągnięta linia L do radia, po pociągnięciu z gniazda OBD2 linii K (pin 7 w OBD2) komunikuje się bez problemu, zarówno z radiem 56 jak i BT 77.

Edytowane przez Tajfun211

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Słuchajcie koledzy miałem ten sam problem ze swoim concertem 3. Tez patrzylem te kable na linii K i sprawdzalem od radia az do zlacza. Posiadam VCDS 12, który nie wykrywal radia w moim audi, a w nowszej A3 tez z concertem 3 wykrywal. Juz prawie sie poddalem :facepalm: , ale pozyczylem od kumpla OBD CHina (koszt 20zl) i sciagnalem jakiegos Vaga 314 moze, cos takiego i ku mojemu zdziwieniu od razu radio wykrylo :hi:

Edytowane przez arci89

• 1 rok później...
Opublikowano

Gdybyscie mieli pomysl na rozwiazanie mojego problemu. A mianowicie podczas proby komunikacji na radiu wyskakuje komunikat DIAGNOSE po czym gasnie i vcds wywala ze nie moze sie polczyc

Opublikowano

Podciągnij linię K do radia prosto z OBD i sprawdź czy pomogło

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Linia k jest podciagnieta kilkukrotnie wyskakuje komunikat DIAGNOSE po czym komputer wyswietla ze nie ma komunikacji

Opublikowano

Zrobiłeś tak jak mówiłem? Czyli prosto z OBD linia K z pinu nr 7?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, a czy to ma znaczenie jak się podłącze pod pin 7 OBD2 czy można też pod pin 15 OBD2 i będzie wygrywał ?

Opublikowano

Tak ma znaczenie, musi być pod linię K czyli pin 7.

Pod pinem 15 jest linia L.