rafi1985 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam!! Mam problem z filtrem paliwa, a dokladniej z jego wymiana. Powiedzcie mi jak u siebie je wymieniacie i czego uzywac aby sie wspomoc w razie klopotow. pozdr
mcm Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 wyjmujesz z uchwytu, wykręcasz stary, napełniasz nowy ropką i przykręcasz, mocujesz w uchwycie i jazda[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2008, 21:47 _________________________________________________
voxan69 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Jeżeli jest za mocno zakręcony to może być problem. Rozkręć opaskę, załóż na filtr ściągacz do filtrów - może być łańcuszkowy, następnie dobrą żabką chwyć za ten element do którego jest przykręcony sam filtr - możesz poprosić o pomoc drugą osobę - będzie lżej. :th:
rafi1985 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2008 NO WLASNIE NIE MOGE DZIADA ODKRECIC Ps. czy pod numer 12 na obrazku z etki jest podgrzewacz filtra??
mcm Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Ps. czy pod numer 12 na obrazku z etki jest podgrzewacz filtra?? nie to chyba kontrolka zawartości wody w paliwie przynajmniej tak kiedys miałem w fordzie transicie
lukas_02 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 NO WLASNIE NIE MOGE DZIADA ODKRECIC Ps. czy pod numer 12 na obrazku z etki jest podgrzewacz filtra?? uważaj żeby nie urwać jakiegoś króćca, bo będą koszta
Leman Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 czy wyjmujesz z uchwytu, wykręcasz stary, napełniasz nowy ropką i przykręcasz, mocujesz w uchwycie i jazda[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2008, 21:47 _________________________________________________ witka trzeba to wszystko jeszcze odpowietrzyć ??czy samo zalanie ropa wystarczy??
NYNA Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Śiamo sie zrobi Przynajmniej u mnie tak było.
voxan69 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Zalej filtr do pełna ropką i tyle - będzie banglało :th:
Syriuss Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam. Też to przerabiałem. :-) Odkręciłem uchwyt, zaparłem sie i nic... latało mi to w rękech, wyginało się ... :-) Nie dałem rady... Pojechałem do mechanika i za chyba 30 PLN'ów wymienił mi to na miejscu, bez brudu, bez roboty. Już nigdy nie będę tego robił samemu. Nie ma co sie męczyć, szczególnie, że jeszcze można pourywać wężyki...
Rekomendowane odpowiedzi